Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Йордан Йорданов: "Шахтата"

Фентъзи клуб "Светлини сред сенките" е създаден на 2 септември 2004 г. Първото име на клуба е "клуб за Фентъзи и Фантастика". Първоначалната идея е да се гледат фентъзи филми и обсъжда фентъзи литература. По-късно спонтанно възниква идеята да се пишат книги. По модел на Интернет "фен фикшъните", но с наша история. Резултат от това е издадената през миналата година книга "Въже от светлина", написана съвместно от 10 деца и илюстрирана от 8 техни връстници.


В настоящия момент 16 от членовете на клуба, съвместно написаха и редактираха, а 12 техни връстници илюстрираха нова книга "Шахтата".
Какъв е механизмът на писането? Всеки от авторите измисля герой, който да "води". Прави си профил, включващ минало на героя, евентуални дарби, недостатъци, амбиции, раса, пол и т. н. После заедно се създава свят - място, където се развива действието, като главите се пишат по групи, според целите и действията на героите. Диалогът в книгата се създава от авторите -участници в съответната глава, последвана от обсъждане и корекции от всички, участващи в написването. Екип от автори редактира книгата след написването й, като отново се обсъжда цялостният й вид.

 

Илюстраторите на книгата присъстват на голяма част от сбирките, които са почти всекидневни, дори и през почивните дни. Техните илюстрации се обсъждат, коригират и одобряват от самите автори на героите, както и от другите участници в написването.
С "Шахтата" авторите на книгата имат намерението да кандидатстват за Рекордите на Гинес. Водят се преговори да бъде издадена и на чужди езици, паралелно с предната "Въже от светлина".
Във фантастичната повест "Шахтата" героите са тийнейджъри, разкъсани от егоизма и желанието си за забавление на всяка цена. Те тормозят непрекъснато по-малките, като това им доставя удоволствие. Такъв пример е третокласникът Дарен. В една от "игрите" си те го пускат в шахтата на училищното мазе, за която се говори, че е вход към ада....

отдел " Краезнание " Анна Кожухарова

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: