Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Две обучения през септември в България с 60 младежи от Европа

Обучение за младежки работници „Аптечка за първа помощ 2”

От 4 до 14 септември 2020 г., екипа на МЦР-Взаимопомощ се връща на Върховръх, до Перущица за да осъществи  втората част на много успешният тренинг от април 2019г. за първа помощ “Аптечка за първа помощ”: проект за обучение на младежки работници по Програма „Еразъм+”, финансиран от Център за развитие на човешките ресурси.


Tози път проекта посреща 30 участника от девет страни Полша, България, Италия, Испания, Чехия, Словакия, Румъния, Литва и Естония. И двата проекта  са разработени от международен екип и се изпълняват от него, като от българска страна изпъкват имената на Николай Иванов - доктор по философия, Красимир Цанев международен кариерен консултант и психолог, Мария Славова- председател на „Асоциация на работещите с младежи и доброволци организации в България” и „МЦР-Взаимопомощ”.

Дейностите целят развиване на различни умения и компетенции на младежките работници във връзка с оказване на първа помощ, управление на риска, справяне с кризисни ситуации. Трима опитни обучители предоставят необходимата информация по тези теми, и им помогнат да подобрят своите умения чрез неформално и извън формално образование. Специализираните теми за първа помощ този път са поверени на експерти от НУЛЦ при БЧК. Лектори са още Румен Сомов и Атанас Митев от Юнайтед Авангард Артист и полякът Марчин Домбкевич от организация „Феникс” от Полша.

Обучение за младежки работници „Скулптори на идеи”

От следващия ден от 15 септември до 24-ти  Марчин Домбкевич от Полша и Александро Йорга от Румъния, Мария Славова, Красимир Цанев, Румен Сомов и Атанас Митев продължават с втория тренинг за месеца наречен „Скулптури на идеи”. В продължение на 9 дни с участието на 30 представители от държавите Литва, Словакия, Полша, Румъния, България, Испания, Италия и Германия.

Обучението предлага възможностите за ползата от прилагането на дигитална графична фасилитация, за подкрепяне на учебни групи по време на всички проекти по програмата „Еразъм+” в контекста на неформалното обучение с национално и транснационално участие.

„Много от партньорите ни не знаят точно как да използват материали си ефективно и едновременно пестеливо при работа с младежи ще им предложим алтернатива. В много обучения сме ставали свидетели и сме създавали големи отпадъци от ресурси, които използваме. Чрез дигитална графична фасилитация, партньорите ни ще могат ефикасно да използват по няколко пъти дигиталния визуален речник при използване, представяне и документиране на работата им.”-разказва Мария Славова, Ръководител на проекта.

„В допълнение, графичната фасилитация може да бъде като визуален език тъй като е често среща дори и за култури с различни езикови езици и могат да бъдат използвани като универсален прекъсвач на езиковата бариера за интернационални групи и за хора, които работят с език, с който не се чувстват уверени, млади хора с различно поведение и стил на учене.”-Добавя Мария.

След завършването от обученията, младежките работници ще знаят повече за това: какво е неформално и извънформално образование и какви методи са включени в тях.

Като част от разпространението на резултатите, и по двата проекта ще се заснемат късометражни документални филми и ще се споделят в Младежка медия „ДоброволциТЕ” и онлайн платформи, като  фейсбук, ю-туб и инстъграм. А всеки участник ще получи подарък с материалите, изработени по проектите магнит, папка и химикал за спомен от своето пътешествие и обучение в България.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: