Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Инициативи в програмата на Екофестивал Казанлък 2020

Инициативи в програмата на Екофестивал Казанлък 2020

Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ организира за пореден път инициативата "Без пари".  Красимир Цанев  поясни, че това е място, пространство, където всеки може да занесе дрехи, книги, бижута, детски играчки, игри и дребна техника, които не използва вече или да си хареса и вземе нещо безплатно, като не е задължително да бъдат споделени вещи, за да се вземат съответно други. Няма ограничение в това колко неща ще бъдат донесени и колко ще бъдат взети.

http://youtu.be/w6A75zLzlM8

Нещата, които не са взети по време на инициативата, ще бъдат предложени на социални институции в Казанлък, а останалите на фирма, занимаваща се с оползотворяване на текстил.
Събитието е част от еко фестивал 2020г. на МЦР-„Взаимопомощ“.

Неизменна част от организацията и провеждането на Екофестивала в Казанлък са доброволците на МЦР „Взаимопомощ“. Младежи със специални потребности и част от екипа по проект „Социално включване чрез заетост“ на сдружение „Бъдеще за децата“ се включиха с ателиета на открито – мобилна „Творителница“ в рамките на десетото издание на Екофестивал – Казанлък 2020.

Проявите, които са част от праграмата на Екофестивал Казанлък 2020 ще продължат и през месец август.


Помните ли доброволците, които помагаха на Община Казанлък и гражданите по време на „извънредното положение” през март и април? Освен популяризиране на телефона за нуждаещи се хора на Община Казанлък, част от тях отговаряха на обажданията на граждани, както и разнасяха продуктите, получени като заявки по телефона.

Това обаче не им беше достатъчно и докато трябваше да си стоят вкъщи те решиха да направят книга със снимки и поезия, която разказва за Пандемията.  На 30.07.20 г. от  18:00 в  НЧ „Възродена Искра-2000” ще представим книгата на Румен Сомов „Поднасям ви премълчаното. Пандемия” по проект „Поднасям ви премълчаното” на Юнайтед Авангард Артист по програма "Европейски корпус за солидарност". Книгата е със снимки на Румен Сомов, Атанас Митев, Естер Хорват, с модели Кристина Пеева, Преслава Делииванова и Рубен Паис, по стихове на Рубен Паис. Доброволците Рубен Паис от Португалия и Кристина Пеева от България са по проекта. Рита Сауса е дизайнерът на книгата, Николай Иванов превод от английски език, а Красимир Цанев координира проекта и осъществява психологическа подкрепа по него.

Проектът „Поднасям ви премълчаното” на Юнайтед Авангард Артист по програма "Европейски корпус за солидарност" е първият на организацията по тази програма. Преди време организацията осъществява младежкия обмен „Еко герои” по програма „Еразъм+”.

Събитието е част от еко фестивал 2020 г. на МЦР-Взаимопомощ по проект "Дълбоки корени" на програма "Еразъм+" и проект "Взаимопомощ" на програма "Европейски корпус за солидарност".

Рубен Паис от Португалия разказва за самата книга: „През 2020 г., докато работихме по десетмесечния проект „Поднасям ви премълчаното“, съфинансиран от“Европейския корпус за солидарност” на Европейския съюз, бяхме „хванати” от пандемията COVID 19. Пандемията засегна целия свят. По средата на проект, който разчита на изкуство, организация на събития, трябваше да бъдем много нкреативни в използването на средствата за реализацията му.

 Как човек продължава да помага на другите от дома? Най-напред се свързахме с общината, за да видим как можем да бъдем от полза. Като взехме всички мерки за безопасност, обикаляхме

града, поставяйки флаери, за да останат хората у дома и им предоставяхме телефонен номер, на който могат да се обадят, в случай че няма кой да се грижи за тях. Бяхме на разположение

да отговаряме на телефонни обаждания и да разпространяваме храна, лекарства и други стоки от първа необходимост, от които възрастните и уязвимите хора може да се нуждаят, а нямат достъп до тях.

 Втората идея дойде под формата на правене на видеоклипове, фотографски проекти и писане на статии у дома, докато оставаме в социална изолация.

Това ни забавляваше и ни помогна да поддържаме проекта “жив”. В крайна сметка „Поднасям ви премълчаното“ успя да изгрее по средата на пандемията, като ни позволи да импровизираме с нови идеи, които не бяха част от първоначалния план.

 Тази книга ви представя някои от художествените проекти, които направихме, както и фотографии от нашите дейности по време на пандемията, изтъкани с мои стихове.

Инициативи в програмата на Екофестивал Казанлък 2020

Младежки център за развитие „Взаимопомощ“ организира за пореден път инициативата "Без пари".  Красимир Цанев  поясни, че това е място, пространство, където всеки може да занесе дрехи, книги, бижута, детски играчки, игри и дребна техника, които не използва вече или да си хареса и вземе нещо безплатно, като не е задължително да бъдат споделени вещи, за да се вземат съответно други. Няма ограничение в това колко неща ще бъдат донесени и колко ще бъдат взети.

Нещата, които не са взети по време на инициативата, ще бъдат предложени на социални институции в Казанлък, а останалите на фирма, занимаваща се с оползотворяване на текстил.

Събитието е част от еко фестивал 2020г. на МЦР-Взаимопомощ“.

Неизменна част от организацията и провеждането на Екофестивала в Казанлък са доброволците на МЦР „Взаимопомощ“

Младежи със специални потребности и част от екипа по проект „Социално включване чрез заетост“ на сдружение „Бъдеще за децата“ се включиха с ателиета на открито – мобилна „Творителница“ в рамките на десетото издание на Екофестивал – Казанлък 2020.

Проявите, които са част от праграмата на Екофестивал Казанлък 2020 ще продължат и през месец август.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж