Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Кметът на Казанлък провери ремомтът на "Академията за развитие на таланти" в с. Розово

Работна среща във връзка с протичащият ремонт на "Академията за развитие на таланти" в с. Розово проведе кметът на Община Казанлък с фирмата изпълнител, заедно с кмета на село Розово Венцислав Колев. До момента цялостно е подменен покрива на сграда на бившето ОУ “Св.Св. Кирил и Методий“, мансардните прозорци и мълниезащитната система. В момента продължава подмяната на старата дограма с нова и санирането на сградата.

Да припомним, че това е първия етап на проекта, който предвижда ремонт на покрива, саниране, топлоизолация на фасадата, подмяна на дограмата и мълниезащитна инсталация.

Проектът бе одобрен по „Красива България”, мярка М02 „Подобряване на социалната инфраструктура”. Стойността на проекта за първия етап е 214 300 лв. с ДДС, с осигурено съфинансиране от Община Казанлък в размер на 160 129,25 лв. с ДДС (70,01% от общия бюджет) Общински съвет – Казанлък одобри в края на миналата година.

Вторият етап предвижда изграждането на спални помещения, мини футболно игрище, тенис корт, така че мястото да се превърне в център за наука, изкуство и спорт за детските таланти.

В бъдеще ще бъде търсено финансиране за втория етап на проекта за Детска академия за развитие на таланти, който предвижда изграждане на спален корпус, амфитеатър, тенис корт и мини футболно игрище.

През последните години училището затвори врати поради намалелия брой ученици и проектът за модерна, функционална сграда ще даде нови шансове за развитие на талантливи деца от село Розово, община Казанлък, а, може би – и цяла България.


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: