Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 22.07.2020

РПУ, ПОЛИЦИЯ

Започнати бързи производства:
На 21.07.2020 г. в РУ - Казанлък е започнато бързо производство за престъпление по чл.194, ал.1 от НК срещу 28-годишен мъж от гр. Казанлък, затова че на същата дата, около 17:00 ч., в гр. Казанлък, ЖК "Васил Левски", е извършил кражба на велосипед, оставен пред вход на жилищен блок. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

Разкрити престъпления:
На 21.07.2020 г. от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", ОДМВР - Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпление, свързани с незаконно проучване чрез използване на специални технически средства на местности, регистрирани като паметници на културата, държане на монети и предмети, представляващи културно-историческа ценност.
В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, в гр. Гурково, в дома на 44-годишен мъж. Намерени са и са иззети 42 антични монети, 24 старинни предмета и 2 детектора за метал. Образувано е досъдебно производство по чл.278, ал.6 и чл.277а, ал.7 от НК.
Извършени са процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в с. Ветрен, общ. Мъглиж, в дома на 45-годишен мъж, при които са намерени и са иззети 4 детектора за метал и 2 старинни предмета. Образувано е досъдебно производство по чл.278, ал.6 и чл.277а, ал.7 от НК.
Лицата са задържани за срок до 24 часа. Работата по случаите продължава под ръководството на  Окръжна прокуратура - Стара Загора.

На 07.02.2020 г. от служители на сектор "Противодействие на икономическата престъпност" при ОДМВР – Стара Загора е проведена специализирана полицейска операция за противодействие на разпространението на стоки от защитени търговски марки без съгласието на притежателя на изключителното право.  Извършена е проверка на търговски  обект, намиращ се в гр. Стара Загора, на ул. "Белмекен", стопанисван от 26-годишна жена, при която е установено,  че са изложени за продажба различни артикули - общо 57 броя блузи, дънкови панталони, анцузи, маратонки и др. от защитени търговски марки. Образувано e досъдебно производство по чл.172б от НК. 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: