Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена 49-годишна жена на пробация и 300 часа безвъзмезден труд за това, че попречила на полицаи да изпълнят служебните си задължения По досъдебно производство на Районна прокуратура – С


По досъдебно производство на Районна прокуратура – Стара Загора е осъдена И.К., на 49 г., за това, че на 13.03.2019 г., в гр.Стара Загора, употребила сила с цел да принуди орган на властта да пропусне нещо по служба, а именно – блъскала няколко пъти с две ръце в областта на гърдите полицейски служител от Първо РУ - Стара Загора при ОД на МВР – гр. Стара Загора, за да го принуди да не извърши претърсване на апартамент в гр. Стара Загора за наличие на наркотични вещества - престъпление по чл.269, ал.1 от Наказателния кодекс, и за това, че на 13.03.2019 г. в гр. Стара Загора, противозаконно пречила на орган на властта да изпълни задълженията си, свързани с контрол върху трафик на наркотични вещества, а именно – стояла на входната врата на входа на блока, в който живеел синът ѝ, така, че да не може никой да премине през вратата на входа, крещяла, че няма да ги пусне да влязат във входа и така пречила на полицейските служители при Първо РУ - Стара Загора при ОД на МВР – гр. Стара Загора да претърсят апартамент в гр.Стара Загора за наличие на наркотични вещества - престъплението по чл.270, ал.2, вр. ал.1 от Наказателния кодекс.


По споразумение на прокуратурата и защитата на обвиняемата, одобрено от Районен съд – Стара Загора, на И.К. е наложено едно общо наказание – „Пробация“ със следните пробационни мерки - задължителна регистрация по настоящ адрес за срок от две години, задължителни периодични срещи с пробационен служител за срок от две години и  „безвъзмезден труд в полза на обществото.“ – по 200 часа годишно за една година и шест месеца или общо 300 часа за 18 месеца.

На 13 март 2019 г., полицейски служители от Първо РУ при ОД на МВР – Стара Загора установили, че синът на обвиняемата разпространявал високорискови наркотични вещества. В условията на неотложност дежурната оперативна група пристъпила към претърсване на жилището, собственост на И.К. В него живеел синът ѝ. С цел да осуети дейността на полицейските органи, обвиняемата застанала на входната врата на жилищната кооперация, като я препречила с тялото си и не позволявала никой да влезе. Тя неколкократно блъскала полицейските служители, които разговаряли с нея, докато след многократни разпореждания, неизпълнени от страна на обвиняемата, тя била задържана и отведена в сградата на 1 РУ при ОД на МВР – гр. Стара Загора, а процесуално-следственото действие извършено.

Определението на Районен съд – Стара Загора е окончателно.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: