Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


В Инфекциозната клиника на болницата в Стара Загора са настанени за лечение 16 пациенти с кронавирус

В Инфекциозната клиника на болницата в Стара Загора са настанени за лечение 16 пациенти с кронавирус
Областният управител Гергана Микова свика днес заседание на Областния медицински съвет във връзка с новата заповед на министъра на здравеопазването Кирил Ананиев и въвеждането на допълнителни мерки за ограничаване на разпространението на COVID-19 у нас. Г-жа Микова запозна присъстващите с основните моменти от заповедта и заяви, че в Старозагорска област ситуацията е относително спокойна.
От изказването на директора на УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“ проф. Йовчо Йовчев стана ясно, че към момента в Инфекциозната клиника на болницата са настанени за лечение 16 пациенти с кронавирус. Трима от тях са в интензивно отделение и са на интубация. И тримата са със съпътстващи заболявания. Средната възраст на пациентите с коронавирус в старозагорската клиника е 62 години и половина. За болните има осигурени лекарства. Персоналът на здравното заведение също е оборудван с необходимите предпазни средства. Очаква се след приключване на лятната сесия осем студенти по медицина да заработят като доброволци в Инфекциозна клиника. В момента в клиниката работят 10 медицински сестри и 9 лекари. При необходимост още три сестри са готови да се присъединят към колежките си.   

В областта няма селектирано огнище на коронавирус. Случаите са пръснати, като преобладаващият брой на заболели и носители на вируса е от селата. По-голямата част от новорегистрираните, дали положителни проби при PCR тест, са само носители на вируса, но нямат клинични изяви на заболяването.

Г-жа Микова и членовете на Областния медицински съвет призоваха отново хората да бъдат отговорни и да спазват стриктно мерките, които се въвеждат от 12 ч. тази нощ със заповедта на министър Кирил Ананиев.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: