Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Емил Христов: Трябва ясно да определим посоката, в която ще върви Стара Загора през следващите години

Стара Загора през последните години е на водещо място в България по брутен вътрешен продукт на човек спрямо населението. И това се дължи на сектора на енергетиката. Ако искаме да запазим това и да се нареждаме в икономическо отношение непосредствено след София, трябва да се развиваме успешно, като намерим нова сфера и посока, в която да вървим през следващите години. Това заяви Емил Христов, заместник-председател на Народното събрание, избран за депутат от Стара Загора и общински координатор на ГЕРБ, по време на форум на тема „Стара Загора срещу кризата“, организиран от в. „Стандарт“.

Акцент беше поставен върху бъдещето на терена на бившето летище в Стара Загора, което е с отнет лиценз през 2007 г. – дали да се възобнови предназначението му, или там да се изгради голяма индустриална зона, за да привлече стратегически инвеститори и съпътстващи производства. „Трябва да сме специализирани в икономически дейности, които носят приходи и гарантират високо заплащане на подготвените специалисти. С икономиката си Стара Загора стоеше много по-добре преди години от Пловдив. Но изостанахме и сега сравнението не е в наша полза. Рискуваме да изостанем много, ако ние с вас и с всички активни старозагорци не вземем решение накъде и как трябва да се развиваме“ – категоричен е Емил Христов.
Той, беше и председател на Общинския съвет в Стара Загора преди да стане народен представител, и призова също и общинските съветници да поемат нужната инициатива и да дадат ясен отговор на въпроса накъде ще върви Стара Загора. „С решенията си днес носим отговорност за бъдещето на хората, които са избрали да живеят в Стара Загора и в региона“ – каза Христов. Той уточни, че развитието трябва да е в посока на създаване на високотехнологични продукти. Поиска и обединяване на усилията и на ресурсите, за да се постигне набелязаното и посочи Тракийския университет като добър пример в това отношение – чрез разкриването на IT специалности, ориентирани към нуждите на бизнеса.

Във форума в Стара Загора участваха министърът на икономиката Емил Николов, Зорница Русинова, заместник-министър на труда и социалната политика, кметът на Стара Загора Живко Тодоров, областният управител Гергана Микова, народните представители от ГЕРБ Радостин Танев и Маноил Манев, ръководители на големи предприятия, на културните институции и на работодателски организации.

Срещата премина при строго спазване на противоепидемичните мерки.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж