Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


За активна гражданска позиция при обсъждане на инвестиционните намерения за промяна на Общия устройствен план призоваха от ГЕРБ - Казанлък

“Като общински съветници ние сме загрижени за облика на града ни и искаме да призовем гражданите да бъдат дейни участници на бъдещите обсъждания за съответните инвестиционни предложения от промяната на Общия устройствен план (ОУП)”, призоваха днес общинските съветници от ГЕРБ - Казанлък. “Нека хората от различните квартали, чиито облик ще бъде променен, бъдат тези, които да изкажат основателно мнение за одобрение или не на окончателните проекти, предложени от проектанти и възложители”, конкретизира общинският съветник арх. Емил Недялков.
Чрез сегашното приемане на промяната на ОУП на Община Казанлък общинските съветници от ГЕРБ искат ясно да се знае, че при по нататъшни възникнали заявления за промяна на плана, ще бъдат много бдителни и взискателни относно това как тази промяна ще повлияе на облика на града, неговото градоустройство и най-вече  - как биха реагирали казанлъчани на тези промени в градоустройството.

Общият устройствен план на община Казанлък бе приет в края на 2017г. и се прилага вече 2 години и половина и с течение на времето се реализираха различни инвестиционни намерения, касаещи частни интереси и такива с обществено значение.

20 на брой заявления се получиха от различни частни инвеститори, желаещи отново промяна на ОУП, въз основа на които заявление до общината достигнаха и новите предложения на разработени вече подробни устройствени планове, показващи какво може да се застрои в имотите и до какъв процент, включително в урбанизираната територия на Община Казанлък и извън урбанизираните територии на населените места на общината.

http://youtu.be/oMHBgRua-S0

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж