Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Проект „Дълбоки корени” за трета поредна година

Доброволците по проект „Дълбоки корени” на програма „Еразъм+” пристигнаха в гр. Казанлък. Бенефициент по него е младежката организация „МЦР-Взаимопомощ”, с финансовата подкрепа на Центъра за развитие на човешките ресурси и асоцииран партньор по него в лицето на Община Казанлък.


Младежите тази година са представени и от студенти в Унгария от Йемен, Бангладеш, Пакистан и колумбиец, пристигащ от Испания.  За трите години по проекта в Казанлък пристигаха 41 доброволци от 2018 г. до момента, като тази година те са и с официален статут на „хуманитарни работници”, съгласно Заповед на Министъра на здравеопазването и със съдействието на Министерство на външните работи.

Те ще участват в продължение на 2 месеца в организирането на десетото издания на Eко фестивал в гр. Казанлък, който ще се проведе от 10 юли до 05 август 2020г. Фестивала се открива на 10-ти юли от 10 часа и ще съдържа 10 тематични дейности, които включват:  организиране на инициатива „Без пари”, забавления за деца с еко насоченост, представяне на страните на доброволците, музикална и кино вечер с прожекция на еко филма „2040” и еко филмите, създадени от доброволците, прожекция на филма на Румен Сомов-„Шипка-сърцето на България”, дискусия на тема: “Живот с нулев отпадък – практични съвети как да намалим отпадъка, който генерираме в ежедневието.” и работни ателиета за направа на еко торбички и паста за зъби, изложба с наименование „10 години еко фестивал”, представяне на книгата на Румен Сомов „Поднасям ви премълчаното. Пандемия” по проект „Поднасям ви премълчаното” на Юнайтед Авангард Артист по програма „Европейско корпус за солидарност”.

Събитията и работа по проекта ще са съвместни и отразяват от доброволците по младежката медия Theyouth.info по друг 10 месечен проект с наименование „Взаимопомощ” на Програма „Европейски корпус за солидарност”.

Местната общност на града ни ще има възможност да се запознае с тях чрез представяне на страните им на открито в парк „Тюлбе”. За различните събития организацията е поискала подкрепа от различните посолства на страните в България. Подробна програма за събитията организацията ще разпространи след 10 дни.  

Източник: Младежки бюлетин „ДоброволциТЕ”


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж