Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът задържа 51-годишен мъж за закана, че ще запали бившата си приятелка

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Ж.И., на 51 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 15/16.06.2020 г., в гр.Стара Загора, се заканил с убийство на другиго, и с това заканване би могло да възбуди  основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3 вр. ал.1 от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че Ж.И. е съжителствал на семейни начала с пострадалата жена. След като се разделили тя заживяла с друг мъж в гр. Стара Загора. Обвиняемият не приемал новата връзка на бившата си съжителка и често я тормозел, както по телефона, така и лично, като посещавал жилището ѝ и предизвиквал скандали. На 15/16.06.2020 г. пострадалата била в дома си. През нощта обвиняемият отново ѝ се обадил по телефона, започнал да я обижда и нагрубява, като заявил, че ще я запали. В изпълнение на намисленото, обвиняемият Ж.И. занесъл пред дома на пострадалата бутилки със запалителна течност. Бил подаден сигнал на телефон 112 и обвиняемият избягал, но на следващия ден бил задържан.

Ж.И. е конфликтен спрямо лицата от най-близкото си обкръжение, реабилитиран е. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан, се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Ж.И. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Ж.И. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: