Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 35-годишен мъж за кражба

СТАРА ЗАГОРА, СЪДЕБНА ПАЛАТА
По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.В. на 35 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 9.06.2020 г., в гр. Стара Загора, отнел чужди движими вещи – четири броя джанти за лек автомобил, на стойност 150 лева, от владението на собственика,  без негово съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои, като кражбата е извършена при условията на опасен рецидив - престъпление по чл.196 ал.1 вр. чл.194 ал.1 вр.  чл.29 ал.1 от Наказателния кодекс.
На 9 юни 2020 г., обвиняемият се движил към дома си в гр. Стара Загора, като минал покрай жилището на пострадалия, където видял оставените до вратата 4 броя джанти. Обвиняемият И.В. взел джантите и ги скрил в избеното си помещение. Няколко дни след извършване на престъплението И.В. бил установен и задържан.

Обвиняемият е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления от общ характер, като е изтърпявал различни по вид и размер наказания. Деянието на 9.06.2020 г. е извършено в условията на опасен рецидив, като за последно обвиняемия  е бил условно предсрочно освободен от затвора през декември 2019 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че И.В. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо И.В. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: