Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

11 фотоалбума събра предизвикателството на Община Стара Загора „Детството на моята фамилия“11 деца и техните семейства се включиха в онлайн предизвикателството „Детството на моята фамилия“, организирано от Община Стара Загора и Народно читалище „Родина-1860“ гр. Стара Загора, по повод -1 юни - Международен ден на детето и 90-годишнината от първото организирано честване на детския празник в Стара Загора. В надпреварата се включиха деца от Стара Загора, Раднево, Русе и София на възраст от 3 до 13 години.

„Участниците са показали свои лични снимки, които представят детството на членовете на тяхната фамилия. Има деца, изровили от архивите снимки на своите баби и дядовци като бебета. Това ни кара да бъдем горди с ентусиазма и любопитството, които е предизвикала нашата инициатива. Много е хубаво когато едно дете иска да научи повече за своя род и за това как неговите родители са прекарвали в безгрижни игри детството си, толкова различно и толкова далечно от сегашното“, разказват организаторите от отдел „Култура“.

Експертно жури от Народно читалище „Родина-1860“ ще оцени и отличи трите най-оригинални творби, а всички участници ще получат грамоти. Имената на наградените ще бъдат публикувани във фейсбук страницата Култура и туризъм към Община Стара Загора, както и на сайта на Община Стара Загора на 1 юни 2020 г.

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: