Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 16.06.2020

РПУ, ПОЛИЦИЯ

Бързи производства:
На 16.06.2020 г., около 01:20 ч., в гр. Стара Загора, на ул. "Бончо Бонев", е спрян за проверка л.а. "Ауди", управляван от 19-годишен мъж. Водачът е тестван с техническо средство за употреба на наркотични вещества, при което е отчетена положителна проба за амфетамин и метамфетамин. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343б, ал.3, от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.


Разкрити престъпления:
На 15.06.2020 г., около 03:11 ч., във Второ РУ - Стара Загора е получено съобщение за разбит павилион на спирка, намираща се в гр. Стара Загора, на бул. "Цар Симеон Велики". На място е установен 34-годишен мъж, който е извършил опит за кражба от обекта. Образувано е бързо производство по чл.195, ал.1, от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:

На 15.06.2020 г., в 00:22 ч., в РУ - Казанлък е получено съобщение за извършено  убийство в апартамент в гр. Казанлък, ЖК "Изток". При извършения оглед в една от стаите на жилището са намерени две тела на мъже, на 35 и на 44 години. Установено е, че причината за смъртта и на двете лица са прободни рани, нанесени с остър предмет и остра кръвозагуба. Образувано е досъдебно производство по чл.116 от НК. Работата по случая продължава под ръководството на ОП - Стара Загора.

Специализирани полицейски операции:

На 14.06.2020 г. от служители на сектор "Противодействие на криминалната престъпност", ОДМВР - Стара Загора, е проведена специализирана полицейска операция за пресичане, разкриване и документиране на престъпления, свързани с наркотични вещества, по време на която, около 19:00 ч., на първокласен път І-5, е спрян за проверка л.а. "Форд", управляван от 24-годишна жена и пътници – двама мъже, на 33 и на 44 години.
При извършените процесуално-следствени действия - претърсване и изземване, в автомобила са намерени и иззети 2,45 гр. суха зелена тревиста маса - марихуана, и 2,21 гр. бяло кристалообразно вещество – метамфетамин.
При извършено претърсване в жилището, обитавано от 33-годишния мъж, намиращо се в гр. Стара Загора, е намерено и иззето светлокафяво вещество - хероин, 0,63 гр.
В хода на операцията са извършени процесуално-следствени действия - претърсване и изземване в жилище, намиращо се в с. Дълбоки, общ. Стара Загора, обитавано от 38-годишен мъж, при което е намерено и иззето 1,61 грама бяло кристалообразно вещество – метамфетамин, а в двора на къщата се намерени и са иззети общо 29 растения канабис, 27 от които, посадени в кофички.
В ОДМВР - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.354а, ал.1 от НК и чл.354в, ал.1 от НК. Лицата са задържани за срок до 24 часа, а с постановление на ОП – Стара Загора, на 33-годишения мъж е наложена мярка за неотклонение "Задържане под стража" за срок от 72 часа.

Пътнотранспортни произшествия:

На 15.06.2020 г., около 15:50 ч., в гр. Гурково, се е движил л.а. "Рено", управляван от 32-годишен мъж, при което същият блъска внезапно излязло на пътното платно 3-годишно момиче. В резултат на настъпилото ПТП детето е получило фрактури на лявата подбедрица и на дясното рамо. Обслужено е амбулаторно в УМБАЛ - Стара Загора и е освободено, без опасност за живота. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, като пробата е отрицателна. Образувано е досъдебно производство по чл.343 от НК.


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: