Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура – Казанлък внесе в съда обвинителен акт спрямо 17-годишен младеж за грабеж, извършен от дома на възрастен мъж в с. Ветрен, общ. Мъглиж

Съдебна палата - Казанлък - зима-пролет

След проведено бързо разследване, в рамките на  един месец, както и активна работа по събиране на доказателства, Районна прокуратура – Казанлък  внесе в съда обвинителен акт спрямо И.А., на 17 г., за това, че на 30 април 2020 г., в с. Ветрен, общ. Мъглиж, като макар и непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, е отнел чужди движими вещи - кожен черен портфейл, лична карта; дебитна карта и пари- обща сума в размер на 10 лева, всичко на обща стойност 13 лева, от владението на 75-годишен мъж, с намерение противозаконно да ги присвои, като е употребил за това сила - престъпление по чл.198, ал.1 вр. чл. 63, ал.1, т. 3 от Наказателния кодекс, както и за това, че на 30 април 2020 г., в с. Ветрен, общ. Мъглиж, като макар и непълнолетен, но разбирайки свойството и значението на извършеното и можейки да ръководи постъпките си, е влязъл в чуждо жилище - стая на къща, находяща се в с.Ветрен, общ. Мъглиж, обитавана и собственост на 75-годишния мъж, като е употребил за това сила /разбил е вратата/ и деянието е извършено нощем - престъпление по чл.170, ал.2 вр. чл. 170, ал.1 вр. чл. 63, ал.1, т.4 от Наказателния кодекс.
Пострадалият 75-годишен мъж живеел сам в къща в с. Ветрен, общ. Мъглиж.  На 30.04.2020 г., около 20.30 ч., той си легнал да спи в стая на приземния етаж, която затварял с райбер. След около половин час се събудил от силен шум, предизвикан от натиска на вратата от обвиняемия. Възрастният мъж спял по гръб, когато И.А. се приближил към леглото му и започнал да го натиска върху гърдите, хванал ръцете му и го удрял по лицето и носа. Обвиняемият натиснал с ръце шията на пострадалия, при което той започнал да се задушава. Докато осъществявал действията на насилие над възрастния мъж, обвиняемият повтарял: „Дай парите, дай парите“. Пенсионерът отвърнал, че няма и се опитал да се освободи от него. В близост била връхната му дреха, на която И.А. проверил джобовете и отнел кожен черен портфейл с намиращи се в него лична карта, дебитна карта и пари - 10 лева, след което напуснал къщата.   

По искане на Районна прокуратура – Казанлък спрямо И.А. е определена мярка за неотклонение „задържане под стража“, считано от 1 май 2020 г. Предстои насрочване на първо заседание по делото в Районен съд – Казанлък.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж