Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Искането за промяна на ОУП на Казанлък ще се разгледа публично по предложение на арх. Емил Недялков

Инвестиционните намерения минават през индивидуални изслушвания
На следващото заседание на Общинския съвет в Казанлък всеки един заявител на инвестиционно намерение, заедно със съответния проектант, ще трябва да представи визията си за обекта, който възнамерява да построи, като разясни пред местните старейшини как би се вписала съответната сграда или сгради към цялостното градоустройство. Това заяви от трибуната на казанлъшкия Парламент общинският съветник от ГЕРБ архитект Емил Недялков. Предложението му бе подкрепено единодушно от всички съветници на днешното редовно заседание, които в този контекст гласуваха и предложената от кмета промяна на Общия устройствен план да се отложи.


Позицията на Недялков е продиктувана и от факта, че е необходимо всички общински съветници да бъдат запознати с промените, които се предлагат и да получат разумната увереност, че вземат правилно решение при гласуване.

Сред мотивите, които архитектът посочи, бе и този, че Общият устройствен план на община Казанлък бе приет през месец декември 2017г. с идеята да не се променя в един средносрочен период от време. “Всички сме наясно, че предложенията за промяна в Общия устройствен план трябва да бъдат разгледани прецизно и да съответстват на общата визия на града”, категоричен е арх. Емил Недялков. Той допълни, че поради извънредната епидемиологична обстановка в страната съветниците не са успели да се срещнат лице в лице със заявителите на инвестиционни намерения.

Предстои предложението за изменение на Общия устройствен план на община Казанлък да бъде отложено за разглеждане на следващо заседание на Общинския съвет, след като преди това бъдат изслушани всички потенциални инвеститори.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж