Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 43-годишен мъж за закана с убийство и побой

По искане на Районна прокуратура - Стара Загора съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо И.Д., на 43 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че 16.05.2020 г., в град Стара Загора, отправил закани с убийство спрямо другиго, като използвал нож и това заканване е възбудило основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144, ал. 3, във връзка с ал. 1 от Наказателния кодекс;
и за това, че на 16.05.2020 г., в гр. Стара Загора, по хулигански подбуди причинил на другиго лека телесна повреда, изразяваща се в нанесени удари с юмрук в задната част на врата, което е причинило временно разстройство на здравето, неопасно за живота – престъпление по чл. 131, ал. 1, т. 12, вр. чл. 130, ал. 1 от Наказателния кодекс.

В хода на образуваното срещу И.Д. досъдебно производство е установено, че той се познавал с пострадалата жена.  На 16.05.2020 г., тя била в парк „Петко Енев“ (Станционната градина) в гр. Стара Загора. Там пристигнал и И.Д., който се насочил към пострадалата. Тя видяла, че той е в лошо настроение и решила да не му обръща внимание. Това ядосало обвиняемия и той нанесъл няколко удара с юмрук в задната част на главата и врата на пострадалата. След физическото нападение, пострадалата побягнала, а обв. И.Д. извадил нож и започнал да я преследва, крещейки, че ще я убие, като я заколи. Бил подаден сигнал на телефон 112 и обвиняемият бил задържан.

Обвиняемият И.Д е криминално проявен и многократно осъждан за престъпления против собствеността и против личността. Той е изтърпял наказание лишаване от свобода по последната си присъда и е бил освободен от затвора през март 2020 г. Престъплението по чл.144, ал.3 вр.ал.1 от НК, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан И.Д. се наказва с лишаване от свобода до шест години.

Взетата спрямо И.Д. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: