Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура – Казанлък наблюдава досъдебно производство за инцидент с 3-годишно дете, паднало от втория етаж на жилищен блок

На 14 май 2020 г., под наблюдението на Районна прокуратура – Казанлък,  е започнато разследване по досъдебно производство за това, че на същата дата, в гр.Казанлък, родител или друго лице е оставило дете на 3 години - момиче, намиращо се под родителски грижи, без надзор и достатъчно грижи и с това е създал опасност за неговото физическо развитие – престъпление по чл.182 ал.1 от Наказателния кодекс.
На 14 май 2020 г., около 19:45 ч., в РУ-Казанлък е получен сигнал, че в центъра на гр.Казанлък е настъпил инцидент с 3-годишно дете, което е паднало от втория етаж на жилищна сграда. Установено е, че детето е било в една стая с майка си  и сестра си, която е на 7 г. Майката е приготвяла вечеря и след готвенето е отворила прозореца на стаята. В един момент е отвлякла вниманието си и 3-годишното момиченце е паднало през прозореца от втория етаж на жилищния блок. По-голямата й сестра е съобщила на майка си и са предприети действия по сигнализиране на Спешна медицинска помощ и полицията. Лекарските изследвания установяват, че детето е с получена политравма и счупване на таза. Още при първоначалния преглед на място, момиченцето е било контактно и в стабилно състояние. Незабавно е транспортирано и прието в отделението по травматология към УМБАЛ „Проф. д-р Ст. Киркович“, гр. Стара Загора.

Под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък се извършват процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначаването на експертизи и други. Срокът на разследването е два месеца.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: