Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Общинският плувен басейн в Стара Загора възобновява дейност на 18 май


Със заповед на кмета на Община Стара Загора Живко Тодоров общинският плувен басейн ще възобнови дейност на 18 май (понеделник), при стриктно спазване на всички изисквания за безопасност.

Обработката и дезинфекцията на водата в плувния басейн ще се извършва по начин, осигуряващ поддържането на остатъчен свободен хлор във водата 0.4-0.5 мг/л. Тоалетните, съблекалните, съдовете за отпадъци, общите части, уредите, помещенията и другите съоръжения ще се почистват и дезинфекцират най-малко на всеки един час.

Ще бъдат осигурени диспенсери с дезинфектант, течен сапун и еднократни кърпи за ползване от посетителите. Дезинфекция ще се извършва след всеки посетител на използваните от него принадлежности.

Басейнът ще бъде разделен на две отделения (източно и западно) с дължина по 25 метра. Спортните клубове и гражданите ще могат да го използват по предварително изготвен график в рамките на сесии. Работното време на съоръжението за граждани ще бъде всеки делничен ден от 7.00 до 8,30 часа и от 17,00 до 20,30 часа и от 09,00 до 16,30 часа- през почивните дни.

Във всеки коридор ще бъдат допускани до пет посетители, които да плуват на разстояние от минимум 2,5 метра един от друг в една посока. Задължителна дистанция ще бъде налагана и на всички чакащи да влязат в плувния басейн. При запълване на капацитета на водното съоръжение ще се преустановява пускане на посетители в него.

За трениращите в двете половини на басейна има предвидено и използване на различни съблекални.  Ще бъде извършван задължителен филтър на входа като на всички граждани, служители и треньори ще се измерва телесната температура като няма да се допускат такива с повишена температура. Задължително ще бъде използването на защитни маски за лице и ръкавици от персонала и треньорите.

Ресорният зам.-кмет Красимира Чахова съобщи, че вече се извършва подмяна на водата и нейното затопляне „предстои пълна дезинфекция и на всички помещения“, обясни Чахова.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж