Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

00 новоназначени полицаи положиха полицейска клетва в ЦСПП – Казанлък

 На 30.01.2009 г. в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в гр. Казанлък се състоя тържествен ритуал за полагане на клетва на завършилите курс за първоначално обучение по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция.


100 новоназначени служители на Главна дирекция “Охранителна полиция” положиха полицейска клетва и клетва по етичния кодекс на служителите на МВР с полицейски правомощия и подписаха клетвен лист.   Те се заклеха да служат достойно в името на реда и сигурността, като спазват законите и Конституцията на Република България. След полагане на клетвата, бе отслужен тържествен водосвет.

Заместник-директорът на казанлъшкия Център за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР Красимир Иванов, се обърна към випускниците: “След минути вие ще произнесете клетвените думи и ще подпишете клетвения си лист. От този момент опазването на сигурността, спокойствието, живота и собствеността на гражданите стават ваш неотменен дълг и отговорност. Това е висока чест но и постоянна проверка на вашата морална, професионална и физическа издръжливост.  Очакват Ви сурови делници и безсънни нощи, но ние – вашите преподаватели от ЦСПП вярваме, че ще проявите висока мотивация, сила и самочувствие и ще вложите цялата си душа и сърце, опит и умения в служба на обществото. Защото то има нужда от Вас.”  
 
От името на всички свои колеги, отличничка на випуска стажант Георги Русев от ОД на МВР - Габрово, постигнал резултат 94,85 точки, благодари на преподавателския състав на ЦСПП и пожела на колегите си успешен старт в кариерата и заслужено професионално самочувствие.  

Това е вторият курс, проведен по новите учебни програми за новоназначени държавни служители от Националната полиция, съобразени с европейските стандарти и въведени в центровете при Академията на МВР през 2007 г.   Всички служители са завършили 9-месечен курс за първоначално обучение по противодействие на престъпността, опазване на обществения ред и превенция.  От началото на следващата седмица вече пълноправните служители на полицията ще поемат по пътя на своята професионална кариера  в различни структурни звена на пет областни дирекции на МВР.    

Информация: Йонка Георгиева

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж