Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Карлово и Казанлък ще представят Долината на розите в Европейския парламент

 Брюксел. В Брюксел приключи посрещането на делегациите от Карлово и Казанлък, които ще участват в представянето на Долината на розите в Европейския парламент. За Агенция “Фокус” Биляна Клисурова от карловската делегация съобщи, че са били посрещнати от евродепутата Евгени Кирилов, който е домакин на проявата и вицепрезидент на Комисията за регионално развитие. На срещата той представи и свой румънски колега и бе говорено за нуждата от сътрудничество между Румъния и България към по-добра съвместна работа с Европейския съюз.

Кметовете на Казанлък и Карлово Стефан Дамянов и инж. Найден Найденов благодариха за поканата. Кметът на Карлово предложи в края на май и началото на юни, по време на празника на розата в Карлово, Евгени Кирилов да съдейства за идването в града на хора, които биха били от полза за развитието на местната икономика и популяризирането на Карлово.
Кметът, заедно с председателя на Общинския съвет, са придружавани с представители на местния бизнес, които на срещата поставиха въпроса за развитието на българското селско стопанство.

Брюксел. Предвожданата от кметовете на Карлово Найден Найденов и Казанлък Стефан Дамянов делегация в Брюксел е на среща в регионалния офис на Валенсия, Испания, съобщи за Агенция “Фокус” Биляна Клисурова. Срещата започна с презентация за дейността на офиса. По-късно ще бъдат обсъдени възможности за осъществяване на контакти между общините Карлово и Казанлък и Валенсия.
Проявата е в рамките на представянето на Долината на Розите в Европейския парламент, по инициатива на евродепутата Евгени Кирилов.

Агенция "Фокус"

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж