Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Започна изпълнението на проект „Дневен център за деца с увреждания” в казанлъшкото село Бузовград

 Казанлък. Започна изпълнението на проекта „Дневен център за деца с увреждания” в казанлъшкото село Бузовград, финансиран от Европейския съюз по линия на програма ФАР, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

По този повод в петък (на 30.01.) в 12.30 часа ще се проведе пресконференция в заседателната зала на община Казанлък, съобщи Юлия Младенова от общинска администрация. Участие в срещата ще вземат: кметът на града на розите Стефан Дамянов, директорът на Дома за медико-социални грижи за деца „Мария Луиза” в село Бузовград д-р Ивелина Панова и екипът, работил по разработване на проекта.
Предвижда се „Дневен център за деца с увреждания” в казанлъшкото село да даде възможност 8 деца с увреждания от 0 до 7 години да получат специализирана грижа. Дневният център ще работи на принципа на детските градини. Специализиран автомобил ще извозва децата с увреждания от домовете им, като транспортните разходи ще бъдат за сметка на центъра. Целта е да се изведат децата с увреждания от домовете им и да бъдат социализирани, като се даде възможност на родителите им да работят.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж