Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 23.04.2020

По-характерни престъпления:
На 22.04.2020 г. в РУ - Казанлък е получено съобщение от 26-годишен мъж, че около 17:00 ч. на същата дата противозаконно е отнет ползван от него служебен лек автомобил "Рено", който е бил паркирал в гр. Казанлък, на ул. "Кенали". На място е установено, че автомобилът е изоставен на същата улица, на около 200 метра от мястото, където е бил паркиран, като от него е извършена кражба на портфейл, съдържащ сумата от 300 лв., дебитни карти и мобилен телефон. Извършен е оглед на местопроизшествието и е образувано досъдебно производство по чл.346 от НК.


На 22.04.2020 г. в Първо РУ - Стара Загора е получено съобщение, че за времето от 09.04.2020 г. до 22.04.2020 г. е счупен прозорец на предната дясна врата на лек автомобил "Фиат", който е бил паркиран в гр. Стара Загора, на ул. "Братя Жекови", и е извършена кражба на акумулаторна батерия. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

Бързи производства:
На 23.04.2020 г., в 01:15 ч., в гр. Стара Загора, на ул." Хаджи Димитър Асенов", полицейски екип на Второ РУ - Стара Загора е спрял за проверка л.а. "Сеат", управляван от 36-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетена концентрация от 1,24 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл.343б, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

На 22.04.2020 г. в ОДМВР - Стара Загора са образувани девет бързи производства по чл.355, ал.2, във връзка с ал.1, от НК, срещу лица, за които е установено, че са нарушили мерки, предприети съгласно заповед на министъра на здравеопазването, против разпространението или появата на заразна болест. Същите, декларирайки неверни данни, са преминал през контролно-пропускателни пунктове в гр. Стара Загора. Материалите по случаите са докладвани на РП - Стара Загора.

Разкрити престъпления:
В бюлетин №97/06.04.2020 г. на ОДМВР - Стара Загора е отразена кражба от читалище в с. Оряховица, общ. Стара Загора, при която, след като е взломен прозорец, е проникнато в сградата и са отнети: музикална уредба с тонколони към нея, микрофони, телевизор, народни носии, битови и старинни предмети, портрети и други вещи. В Първо РУ - Стара Загора е образувано досъдебно производство по чл.195 от НК.
В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия са установени извършителите на престъплението - двама мъже, на 22 и на 29 години, от с. Оряховица. Установено е също, че двете лица са извършители и на кражба от гараж в с. Оряховица, собственост на 88-годишен мъж, при която са отнети две дрелки, два ъглошлайфа и поялник, и на кражба от къща в същото село, собственост на 45-годишна жена, при която е отнета бензинова косачка. За двете престъпления в Първо РУ - Стара Загора са образувани досъдебни производства по чл.195 от НК.
На 21.04.2020 г., при провеждане на процесуално-следствени действия в дома на 29-годишния мъж, са намерени и иззети: 0,11 грама наркотично вещество - метамфетамин и саксия с две растения от рода на конопа. Образувано е досъдебно производство по чл.354а и чл.354в от НК.
Лицата са привлечени в качеството на обвиняеми и с постановеление на РП - Стара Загора им е наложена мярка за неотклонение “Задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по документиране на цялостната им престъпна дейност продължава.

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: