Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Документи за прием в ДГ „Мечо Пух” в Казанлък ще се подават през април

 Казанлък. От 1-ви април започва приемането на молби на родители, които искат децата им да бъдат записани в първа група в детска градина „Мечо Пух” в Казанлък, предаде кореспондент на радио “Фокус” –Велико Търново .

Срокът за подаване на документи за кандидатстване е 31-ви май. За целта родителите трябва да попълнят молба по образец на детската градина и да предоставят ксерокопие от акта на раждане на детето си. От детското заведение информираха, че до средата на месец юни ще бъдат оповестени имената на приетите деца. Списъкът ще бъде сложен на видно място, като подборът на децата ще бъде направен, съобразно критериите за прием в детската градина. От „Мечо Пух” информираха, че предимство ще имат децата, чието братче или сестриче вече е възпитаник на детското заведение, деца на родители с първа и втора група инвалидност, като родителите трябва да представят съответния за това документ, и деца, живеещи в близост до детската градина.
Директорката на „Мечо Пух” в Казанлък Аксения Тилева информира, че е предвидено сформирането на две първи детски групи с по 25 деца. „Това е оптималният вариант за прием”, посочи Тилева и допълни, че не се очаква да има недостиг на деца за прием в детската градина, както и проблем с такива, които няма да има къде да бъдат настанени на есен. „Ще се опитаме да удовлетворим желанията на родителите”, заяви директорката Аксения Тилева.
Тази година детската градина ще завършат 49 деца от двете подготвителни групи.

Деница ГЕОРГИЕВА | Радио "Фокус " - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж