Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 40-годишен шофьор, управлявал автомобил след употреба на алкохол

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора  съдът взе мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо З.М., на 40 г., привлечен като обвиняем по досъдебно производство за това, че на 12.04.2020 г., в гр. Стара Загора, е управлявал моторно превозно средство - лек автомобил, марка „Фолксваген Пасат“, с концентрация на алкохол в кръвта си над 0,5 на хиляда, а именно 2,23 на хиляда, установено по надлежния ред, след като е осъден с влязла в сила присъда за деяние по ал.1 - престъпление по чл.343б,ал.2 вр.ал.1 от Наказателния кодекс.
Обвиняемият З.М. е многократно осъждан за извършени от него умишлени престъпления, включително и за шофиране в нетрезво състояние, като са му били налагани различни по вид и размер наказания. Деянието на 12.04.2020 г. е извършено след като З.М. е бил условно предсрочно освободен от затвора през декември 2018 г.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че З.М. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо З.М. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: