Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Мъж и две жени са новите случаи на COVID-19 в област Стара Загора

Мъж и две жени са новите три случая на COVID-19 в област Стара Загора. Те бяха обявени още снощи от Министерството на здравеопазването. Мъжът и едната жена са от Стара Загора. Те са контактни лица на приетия в понеделник вечерта в Инфекциозната клиника на УМБАЛ „Проф. д-р Стоян Киркович“ 54-годишен мъж от Стара Загора. "Става дума за съпругата и сина му", поясни в интервю за Радио Стара Загора изпълнителният директор на здравното заведение проф. Йовчо Йовчов.


Третият нов пациент е жена от Казанлък. Тя се е завърнала преди дни от САЩ и няма връзка с първия болен от коронавирус от Казанлък. Преди да постъпи в здравното заведение в Стара Загора тя се е лекувала няколко дни у дома, поясни проф. Йовчо Йовчев.

"В момента всички пациенти, които са с поставена диагноза за носителство на коронавирус инфекция са стабилни. Нямат температура, нямат затруднения в дишането, провежда се лечение съгласно указанията на националния кризисен щаб", допълни проф. Йовчев.

В края на тази седмица в болницата трябва да бъдат получени първите респиратори, закупени със средства от дарители, заяви още той „Надявам се следващата седмица да пристигнат и останалите. Има и техника, която ще подпомогне заявените и доставени към петък респиратори. Но ако бъдем отговорни към себе си, и към околните мисля че няма да се налага да ползваме тези респиратори, за да лекуваме такива пациенти“, обясни проф. Йовчев. Той допълни, че на пълен капацитет продължава да работи и създадената към болницата лаборатория. Вчера там са направени 53 проби.

https://bnr.bg/starazagora

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: