Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Очаква се дистанционното обучение на учениците да продължи до 13 април

С висока степен на вероятност дистанционната форма за обучение на учениците ще продължи поне до 13 април - това посочват в съобщение до учителите и директорите в страната от Министерството на образованието и науката.
От МОН  уточниха, че решение за удължаване на ваканцията все още не е взето, тъй като за целта трябва да бъде издадена заповед на министъра на здравеопазването.

На учителите и директорите се препоръчва да започнат преподаване на нови знания, ако до този момент не са  направили това, да редуват синхронно и асинхронно обучение и да използват възможностите на  проектно-базираното обучение, при което на учениците се поставя конкретна дневна, седмична или с  по-дълъг срок за изпълнение  задача.

За учениците от 1 до 7 клас се препоръчва до 6 астрономически часа дневна натовареност, а за тези от 8 до 12 клас - 7 часа , като се има предвид, че част от това време не е в електронна среда, изтъкват от МОН.

Не е необходимо разпределението на часовете от разстояние  да повтаря седмичното разписание, препоръчваме приоритетно да се залагат уроци по български език и литература, математика, природни и обществени науки, съветват още от просветното министерство.

Оттам уточняват, че в рамките на дистанционното обучение учителите не пишат оценки на учениците, а само си водят бележки за работата им.

bnr.bg

 

coronavirus.bg