Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Над 500 души в област Стара Загора са под наблюдение, заради карантина

Над 500 души в област Стара Загора са под наблюдение за спазване на 14-дневна карантина, наложена от здравните власти. Техният брой е динамичен и няма как да бъде съобщен точно, обясни в интервю за Радио Стара Загора областният управител Гергана Микова.
„За радост не са много хората, които се опитват да нарушават тази карантина. Органите на реда и Регионалната здравна инспекция успяват да овладяват тези ситуации“, заяви Гергана Микова.

Тя допълни, че към този момент няма други промени в поставените контролно-пропускателни пунктове в Стара Загора освен извършените през уикенда.

„Мярката е наложена да се спазва, а не да се търсят начини да се прескача. Тя е създадена в името на това хората, които са в селата да стоят там, с изключение на тези, на които се налага да ходят на работа. Иначе няма смисъл от тези мерки“, каза областният управител. Тя припомни, че в община Стара Загора има организация за помощ на хора, възрастни и самотноживеещи. Ако все пак се налага да се помогне на такива хора се правят изключения за движение към селата. За пътуващите на работа от селата трябва служебна бележка от работодател, която удостоверява, че трябва да сте на работното място в определения период от време.

https://bnr.bg/starazagora/

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: