Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Над 300 души са под карантина в област Стара Загора

Над 300 души на територията на Старозагорска област са под наблюдение за спазване на 14-дневна карантина, наложена от здравните власти. Само в 5 случая, които са докладвани на съответната районна прокуратура, лицата са нарушили забраната да излизат от дома си – 3 в Чирпан и по един в Раднево и Казанлък. Най-много хора се струпват в хранителните магазини. Обстановката в областта е спокойна. Това съобщи за Радио Стара Загора началникът на „Охранителна полиция“ към Областната дирекция на МВР комисар Илиян Илиев.

Общинският оперативен щаб за превенция разпространението на Covid-19 в Стара Загора въведе вечерен час от вчера в ромския  кв. „Лозенец“. Строгият контрол по спазване на наложената 14-дневна карантина на завърналите се лица от страни с висок риск от заразяване, предвижда забрана да се излиза и движение в махалата от  20 ч. вечерта до 4 ч. сутринта и да се събират повече от две лица на обществени места. Служителите на МВР ще записват личните данни и причините за влизане или излизане на хората в квартала. Работещите ще показват служебни бележки с времето на заетост във фирмите, в които работят с  началото и края на работния ден.

Хора без адресна регистрация в кв. „Лозенец“ няма да се допускат, останалите ще се движат с маски. Изключение за движение ще се прави за специализираните автомобили на органите на реда, пожарната и ЦСМП.

bnr.bg/starazagora

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: