Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Тризнаци се родиха от in vitro

 Кметът на Община Стара Загора проф.Светлин Танчев поздрави днес екипа на Родилно отделение при АГ-комплекс, Стара Загора. В 9,03 часа в днешния ден в 9,03 ч. проплаха тризнаци. Първа бе Виктория /1,950 кг/, Божидара /1,900 кг/ и последен – Любомир /2,450 кг/. Майката е Лена Христова, на 38 години от Казанлък. Тя получи поздравления и огромен букет лично от проф.Танчев, който видя и новородените тризнаци.

В „Галерия на златните” ръце в Родилно отделение своите отпечатъци поставиха д-р Денка Енчева-началник на Гинекологично отделение и на акушерката Наташа Николова от Родилно отделение. Традицията е от 2001 година. От тази година на срещуположната стена в отделението бе дадено началото на символична Алея „Първо бебе на годината” със снимка на малкия Владимир. Проф.Светлин Танчев подари на  малкия Владимир луксозен стол за автомобил и специално изработена кутия-споменник, в която семейството му да пази неговите най-важни документи и  вещи от детските години.  Бебокът бе гост на тържеството в Родилно отделение, а майка му – Венета Георгиева „поля”  ръцете на д-р Данаил Даков, завеждащ отделение и домакин на тържеството.
През 2008 година в Родилно отделение на АГ-комплекса в Стара Загора са проплакали 1543 бебета. Родили са се 21 двойки близнаци и два пъти – тризнаци!
Кметът на Община Стара Загора днес уважи и празниците послучай Деня на родилната помощ в частна клиника МБАЛ”Ниа Мед”, Стара Загора и в АГ-клиника на Институтска болница.

Информация от Прессцентъра на Община Стара Загора - Уляна Кьосева

Тризнаците от Казанлък, които се родиха днес, са заченати ин витро в Плевенския център. Екипът, който е направил ин витро процедурата в Плевенската клиника, е ръководен от акушер-гинеколог доц. д-р Светлозар Стойков. С тризнаците, родените бебета от началото на 2009 г., заченати ин витро в Плевенския център, стават пет. През 2008 г. в центъра са преминали 157 жени за ин витро процедри. От тях 157 са приключили цикъла. В момента бременните жени са 84. Най-много са семействата от Плевен, София, Русе, Велико Търново, Варна, Благоевград, Ловеч. Екипът на клиниката отчита 54,9 % успеваемост.
Родилите жени през 2008 г. са 19. Високият процент се дължи и на успешно стартиралата донорска програма за яйцеклетки, отчитат от най-младият и най-успешен ин витро център в страната.

Информация Радио "Фокус " - Велико Търново

Майката Елена и трите новородени се чувстват много добре, каза щастливият баща Любомир. Той е ресторянтьор по професия, а майката е брокер на недвжими имоти. В момента семейството живее в апартамент в центъра на Казанлък, но таткото призна, че вече мисли за къща.

Кметът на Община Казанлък Стефан Дамянов веднага изпрати поздравителна телеграма до семейство Христови с пожелания за здраве, много щастие и късмет. „Вашите три деца, родени навръх Бабинден, са хубав знак, че нашият град расте и става все по-млад”, се казва в поздравителния адрес на кмета Дамянов до Любомир и Елена Христови.


Юлия Младенова
"Връзки с обществеността"
Община Казанлък

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: