Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Борис Кърчев и Радостин Танев питат за „Дънди Прешъс Металс Челопеч“

Борис Кърчев и Радостин Танев

Днес в Народното събрание бяха входирани въпросите на депутатите от ГЕРБ – Стара Загора Борис Кърчев и Радостин Танев, касаещи инвестиционно намерение за площ „Свети Никола“ от страна на дружеството „Дънди Прешъс Металс Челопеч“ ЕАД. Територия на четири общини влиза в обхвата му - Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Братя Даскалови. Народните представители са задали въпросите си към министерствата на околната среда и водите и на енергетиката.

„Необходимо е на обществото да бъдат дадени подробности относно полученото от канадската фирма разрешение №524, от 13. 12. 2019 г., издадено от Министъра на енергетиката“, смята Борис Кърчев. „За да се избегне излишно напрежение у хората от четирите общини е важно да се знае уведомена ли е местната власт и имат ли свои становища Стара Загора, Казанлък, Павел баня и Братя Даскалови по въпроса с добив на полезни изкопаеми в площ „Св. Никола“, допълни народният представител Радостин Танев. Той, заедно с представителя на Казанлък – Борис Кърчев, се обръща за позиция по казуса към ресорните министерства.

Депутатите искат подробности за принципа и технологията на добиване на подземните ресурси. Не на последно място, трябва да се има предвид и необходимата синхронозация между добива на полезни изкопаеми и развитието на селското стопанство в района, емблематичен с отглеждането на маслодайна роза и лавандула, допълват въпросите си още Кърчев и Танев.


 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: