Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Криминалната хроника за 06.03.2020

РПУ, полиция

Разкрити престъпления:
На 05.03.2020 г. от служители на РУ - Казанлък е проведена специализирана полицейска операция за защита на интелектуалната собственост, в хода на която са извършени проверки на два търговски обекта, намиращи се в гр. Казанлък, на булевард "Княз Александър Батенберг". В търговски обект със собственик 62-годишна жена, са намерени и иззети 126 артикула (тениски, блузи, ризи, панталони, якета) от защитени търговски марки, разпространявани без  съгласието на притежателите на правата върху тях, а в търговски обект, стопанисван от 44-годишна жена са намерени и иззети още 37 бр. тениски и блузи от защитени търговски марки, също разпространявани без съгласието на притежателите на правата върху тях
В РУ - Казанлък са образувани две досъдебни производства за извършени престъпления по чл.172б от НК. Работата по случаите продължава.


Бързи производства:
На 06.03.2020 г., около 02:30 часа, в гр. Стара Загора, полицейски екип на Първо РУ – Стара Загора е спрял за проверка движещ се по бул. "Цар Симеон Велики" л.а. "Хонда", управляван от 32-годишен мъж. Водачът е тестван за употреба на алкохол с техническо средство, при което е отчетено съдържание от 2.35 промила алкохол в издишания въздух. Образувано е бързо производство по чл.343б, ал.1 от НК. Мъжът е задържан за срок до 24 часа.

По-характерни престъпления:
На 04.03.2020 г. във Второ РУ - Стара Загора  е получено съобщение за прекъснат сигнален кабел на БДЖ в участъка между гара Стара Загора и с. Калояновец, общ. Стара Загора. При извършения оглед е установено, че е извършена кражба на кабел с дължина от около 40 метра. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.

На 05.03.2020 г. в Първо РУ - Стара Загора е получено съобщение от 58-годишен мъж,  затова че е разбито предното дясно стъкло на л.а. "БМВ 520", фирмена собственост, и е извършена кражба на документи и сумата от 800 лв. Образувано е досъдебно производство по чл.195 от НК.


 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: