Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Успешен старт на творческата 2020 година за учениците на Елена Юлиянова

Успешен старт на творческата 2020 година за учениците на Елена Юлиянова

Със забележителен успех стартира творческата 2020 година за талантливите музиканти  от клавирния клас на Елена Юлиянова. Изключително успешно начало постави нейната възпитаничка и ученичка от СУ „Екзарх Антим І” и ШИ „Емануил Манолов” при НЧ „Искра-1860” Христиана Харалампиева с участието си като солист на концерта на Академичния симфоничен оркестър на Национална Музикална Академия „Проф. Панчо Владигеров”, състоял се в София на 5 февруари тази година.

С тази висока чест 9-годишната талантлива пианистка беше удостоена благодарение на завоюваната Голяма награда „ Grand Prize Junior” на Международния конкурс „Вивапиано” в София през април 2019 година. Малката казанлъшка музикантка се представи с „ Концертино за пиано и оркестър ” от Ефрем Подгайц, което беше изпълнено за първи път в България. Препълнената концертна зала на Национална Музикална Академия изпрати с бурни аплаузи нейното виртуозно, емоционално и артистично изпълнение!

Това забележително събитие в творческата биография на Христиана Харалампиева е повод да припомним някои от нейните музикални достижения. Едва 5 – годишна тя пристъпва прага на ШИ „Емануил Манолов” и шансът я среща с клавирния педагог Елена Юлиянова, с която продължава обучението си като ученичка в музикална паралелка на СУ „Екзарх Антим І”.

Талант, упоритост, любов и отдаденост на музиката и пианото са прекрасните качества на малката пианистка. През последвалите години тя демонстрира значителен ръст в музикалното си развитие и постига значими за своята възраст резултати при представянето си на много  музикални конкурси у нас и в чужбина. До момента Христиана е носител на над 70 престижни награди, като повечето награди са  Първи. Сред тях се открояват спечелените през 2019 година Първа, Специална и „ Grand Prize Junior”  на Международния конкурс „Вивапиано” в София, Абсолютна Първа награда с максимален брой точки 100 от 100 възможни на Международен музикален конкурс „Амигдала” в Сицилия – Италия, Специална награда на Европейски младежки музикален фестивал в Камчия – Варна и много други. Освен многобройните и с неизменен успех конкурсни изяви младата пианистка участва в множество концерти в страната и чужбина. Ярки страници в творческата си биография тя вписа с успешното си участие на концерти по специални покани от видни професори музиканти в Париж – Франция, Никозия и Пафос -  Кипър през 2019 година.

Щафетата на успеха  на неуморната Христиана Харалампиева поеха нейните съученици от клавирния клас - младите таланти  Тома Вълков, Адриана Узунова и Виктор Владков с участието си в Националния конкурс „Път към славата”, организиран от Арт. Център „Кърнолски” в град София, състоял се на 22 февруари тази година в Голямата концертна зала на Национално музикално училище „Любомир Пипков”.

Сред многобройните участници от цялата страна - 102 инструменталисти, разделени в 4 възрастови групи, включващи възпитаници на музикалните училища в България, учениците на Елена Юлиянова за пореден път се откроиха на конкурсната сцена със своите неоспорими качества и перфектна подготовка. Те победоносно завърнаха в Казанлък с :
Тома Вълков –  Първа награда
Христиана Харалампиева –  Втора награда
Адриана Узунова –  Диплом за отлично представяне.

В четвърта възрастова група при изключително сериозна конкуренция, когато за три награди, носещи едногодишни стипендии на МОН се борят на равно всички инструменталисти Виктор Владков отново впечатли журито с изключителното си представяне и спечели Втора награда – единствената награда, присъдена за пианисти и едногодишна стипендия на МОН / при връчена Първа такава на цигулар от НМУ „Любомир Пипков”/.

Тома Вълков, Христиана Харалампиева и Адриана Узунова бяха отличени и със Специални Дипломи  „За творчески успехи и популяризиране на руската култура”, връчени от Федерална агенция за общността на независимите държави и международно хуманитарно сътрудничество.

С Диплома  „За висок професионализъм” беше отличена и тяхната преподавателка Елена Юлиянова.

Новите творчески битки за младите казанлъшки таланти предстоят съвсем скоро!

Желаем им успехи и непрекъсващ творчески полет!

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: