Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 28-годишен мъж за закана с убийство и насилие към бивша приятелка

По искане на Районна прокуратура – Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“  спрямо С.Д., на 28 г., привлечен като обвиняем за това, че на 21.12.2019 г., около 00.30 – 00.50 ч., в с.Я., общ. Мъглиж, влязъл в чуждо жилище, като употребил за това сила  /счупване на стъкло на прозорец/ и деянието е извършено нощем – престъпление по чл. 170 ал.2  вр. чл.170 ал.1 от Наказателния кодекс.

и за това, че на 21.12.2019 г., в с.Я., общ. Мъглиж, се е заканил  на 17-годишната пострадала, с престъпление против личността й – с убийство, като е отправил към нея думите: “Боклуци,  ще ви запаля, от затвора ще изляза, а вие от гроба няма да излезете и най –вече ти“ и това заканване би могло да възбуди основателен страх за осъществяването му – престъпление по чл. 144 ал.3 вр. чл.144 ал.1 от Наказателния кодекс.

и за това, че на 21.12.2019 г.,  в с.Я., общ. Мъглиж,  е причинил на пострадалото 17-годишно момиче, лека телесна повреда, изразяваща се в травматични отоци на главата, кръвонасядане и оток на брадичката, охлузвания по краката, болезненост в  областта на ребрата,  като тези травматични увреждания са причинили болка и страдание без разстройство на здравето и телесната повреда е причинена по хулигански подбуди – престъпление по чл. 131 ал.1 вр.чл.130 ал.2 от Наказателния кодекс.

В хода на разследването е установено, че С.Д. и 17-годишната пострадала са имали приятелска връзка. След като приключила, обвиняемият започнал да упражнява системен физически и психически тормоз над нея, защото не искала да се виждат.  На 21 декември 2019 г. той счупил стъклото на прозореца на жилището й, влязъл вътре, като я заплашил и нанесъл побой. Заключението на изготвена експертиза сочи, че пострадалата е изпитала психически стрес от случилото се.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, са извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначени и изготвени са експертизи. С.Д. е бил осъждан преди.

Определението на съда за вземане на мярка за неотклонение “задържане под стража“ подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: