Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 39-годишен мъж, привлечен като обвиняем за изнасилване

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Р.А., на 39 г., привлечен като обвиняем за това, че на 25.02.2020 г., в гр. Стара Загора, се съвкупил с лице от женски пол, като я принудил към това със сила и заплашване – престъпление по чл.152,ал.1 от Наказателния кодекс.
В хода на образуваното досъдебно производство е установено, че обвиняемият Р.А. и пострадалата се познавали. Тя го посетила в дома му на 25 февруари 2020 г., като Р.А. използвал заплахи, насилие и физическа сила спрямо нея и осъществил полов акт. След като успяла да избяга от жилището, пострадалата сигнализирала органите на полицията.

Р.А. е бил осъждан за престъпления от общ характер. Изтърпявал е различни по вид наказания, в това число и ефективно лишаване от свобода. Престъплението, за което е привлечен в качеството на обвиняем и  задържан, се наказва с лишаване от свобода от две до осем години.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Р.А. е извършил деянието, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Р.А. мярка за неотклонение може да се обжалва и протестира пред Окръжен съд – Стара Загора.Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: