Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Покана от Община Казанлък за отбелязване на Националния празник - Освобождението на България

Уважаеми жители и гости на Казанлък,

Заповядайте днес в 17:00 ч. на площад „Севтополис“! С церемония по издигане на националния флаг на Република България, с участието на почетна рота от 61 Стрямска механизирана бригада, с командир бригаден генерал Деян Дешков започва тържественото отбелязване на 3 март – 142г. от Освобождението на България!
Каним всички да се присъедините към първото по рода си факелно шествие в града, в памет на загиналите за свободата и независимостта на България! От площад „Севтополис“ шествието ще потегли по ул.„Генерал Скобелев“ към обновения Войнишки паметник в парк „Розариум“, където ще се поклоним пред паметта на героите, загинали за нашата свобода.

Панихида в памет на загиналите ще отслужи Негово Високопреосвещенство Старозагорски Митрополит Киприан, в съслужие със свещеници от казанлъшка духовна околия пред обновения Войнишки паметник. След това – с тържествена проверка-заря по случай  3 март – Националният празник на Република България с участието на вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и представителни роти от 61 Стрямска механизирана бригада патриотичен Казанлък ще почете героите на България.

Нека заедно сведем глави пред подвига на воините – герои на Свободата на България!

Честванията за 142 години Свободна България ще продължат в утрешния ден, когато от 9:30ч. в храм – паметник „Рождество Христово“ , гр. Шипка ще бъде отслужен благодарствен молебен от Н.В.Пр. митрополит Киприан, а от 11:00ч. пред Паметника на Свободата на връх Шипка ще бъдат отбелязана годишнината от Освобождението на България.

 

coronavirus.bg