Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Предизвикваме ви да се върнете към детството с новата изложба в МФСВИ

Месеца на жената ще отпразнуваме като представим една софианка – Даниела Савова-Дана, която ще ни разкирие цвета в едно на пръв поглед скучно ежедневие. Ако някога сте се запитвали защо тази къща не е измазана, защо пешеходната пътека не е боядисана или пукнатината в асфалта не е запълнена. Е тя ще Ви покаже защо на 05.03.2020 от 17:30ч.

Дана е родена и израснала в столицата. Завършва Техническият Университет през 2001г., работи в небезизвестната рекламна агенция „Лео Бърнет“,Чикаго и в момента е дизайнер на свободна практика. При нас ще покаже свойте „Фантазмографии 2“, приключението из градските причудливи пейзажи започва с първият ѝ смартфон закупен през 2016г., от тогава Дана не спира да споделя свяка скрита картина, на която се натъква в ежедневието си. Фотографията ѝ е в движение, спонтанна и бърза. В тази част от нейните работи се  виждат малките знаци по стените, по асфалта, и минималистичните геометрични композиции, които са там, но сякаш са измислица. Фотографиите ѝ биха накарали всеки да се замисли дали всичко е само такова каквото е на пръв поглед. Много филосовски, но и някак по детски, ни кара да погледнем на непотребните и зачеркнати недъзи на ежедневните пейзаж и задачи с нови очи. Връща ни в онази част от живота ни, в която сме виждали нещата не с логика и практичност, а с фантазия и сърце.

„Да разкрия красотата в тези мръсни, стари, счупени и пренебрегнати неща, моите съкровища, сякаш казваха, виж ме, виж ме, знаеш ли какво ми е, какво съм преживяло, а аз отвръщах чудесено си, сега ще разправя за теб. Истинско щастие и надежда, че всички можем да бъдем погледнати с такива очи, въпреки бремето си.“ Това е скромната идея зад приказките на Дана, а ако си готов да видиш звездното небе в ръждясало парче ламарина или леденият пейзаж в накъсаната хартия, значи си готов за „Фантазмографии 2“. Ако ли не, ще се наложи няколко пъти да обиколиш залта, докато се чудиш какво точно е препречило пътя ѝ в този кадър.

Заповядайте в залата за временни екпозиции на 05.март от 17:30ч. да посрещнем Дана и нейният свят в Казанлък. Фантазмографии 2 ще остане при на до 25.март.
Музей на фотографията и съвременните визуални изкуства


 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: