Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем и задържа 34-годишен мъж за причиняване на телесна повреда с незаконна пушка

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняем С.К., на 34 г., за това, че на 15.02.2020 г., в село Християново, общ. Стара Загора, е причинил чрез прострелване средна телесна повреда на 19-годишен младеж – престъпление по чл.129 ал.1 от Наказателния кодекс. Той е бил задържан за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. До момента е установено, че на 15 февруари 2020 г., в с. Християново, обл. Стара Загора, обвиняемият С.К. и пострадалият се били събрали с техни познати по повод отбелязване на празник. Те били седнали на маси, поставени на открито място в селото. След като употребили алкохол, двамата се насочили към джип "Гранд Чероки",собственост на С.К. Седнали в автомобила, като той не е бил приведен в движение. Между тях възникнал скандал,  при който обвиняемия прострелял с незаконно притежавана пушка, в областта на лявата ръка, 19-годишния младеж. След инцидента С.К. оставил пострадалия в центъра на селото, в близост до заведение, и се е отправил в неизвестна посока. От проведените бързи оперативно-издирвателни мероприятия от Второ РУ на МВР – Стара Загора, той бил установен и задържан. Пострадалият е настанен в болница за лечение, без опасност за живота.

На 18.02.2020 г. е внесено искане в съда от Районна прокуратура – Стара Загора за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо обвиняемия С.К. С определение на съдебния състав, спрямо него е взета мярка за неотклонение “домашен арест“.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: