Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми четирима мъже за кражба на телевизори и кафе машина от склад в гр. Стара Загора

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

Районна прокуратура – Стара Загора привлече като обвиняеми М.Д., на 29 г., М.С. на 25 г., А.Д. на 34 г., и С.Л. на 30 г., за това, че в периода от 3 до 9 февруари 2020 г., в гр. Стара Загора, след предварителен сговор помежду си и с други неустановени лица, чрез разрушаване на прегради, здраво направени за защита на имот, отнели чужди движими вещи: пет телевизора и една кафе машина, всичко на обща стойност 1 590 лева, собственост на другиго (юридическо лице), без негово съгласие с намерение противозаконно да ги присвоят – престъпление по чл.195 ал.1 вр.чл.194 ал.1 от Наказателния кодекс, като М.Д. и М.С. са извършили деянието в условията на опасен рецидив, по смисъла на чл.29,ал.1 от Наказателния кодекс.
Обвиняемите са роднини и поддържали близки отношения. Докато се разхождали из гр. Стара Загора, те забелязали склад в квартал „Индустриален“, собственост на търговско дружество, където често се товарела и разтоварвала техника. Обвиняемите решили да извършат кражба от помещението. В тъмната част на денонощието те  счупили стъклото на прозорец на складовото хале и по този начин проникнали в него. От склада отнели техника – пет телевизора и кафе машина, които впоследствие продавали в кв. „Лозенец“ в гр. Стара Загора. Четиримата обвиняеми са криминално проявени и осъждани.  

В хода на разследването са били извършени разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства. Обвиняемите са задържани за срок от 72 часа с постановление на наблюдаващия прокурор. Предстои Районна прокуратура - Стара Загора да внесе искане в съда за определяне на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо тях.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: