Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Двама нови доброволци от Испания и Латвия пристигат в Казанлък

На 19.02.2020, нова доброволка от Испания и доброволец от Латвия пристигат в Казанлък, за да участват в медийните дейности към “Младежки център за развитие-Взаимопомощ” по направата на Младежки бюлетин „ДоброволциТЕ” и е- сайт www.theyouth.info.
Марта от Испания и Олегс от Латвия ще прекарат в града на розите общо 10 месеца по проект „Взаимопомощ II”, по програма „Европейски корпус за солидарност”. Към тях ще се присъединят Тибалт от Белгия и Кристина от Русия. Те трябва да пристигнат до края на март в града ни. За първи път в петнадесет годишното съществуване на организацията, тя ще работи с руски доброволец.

Марта Риос  е на 28 години, има опит като журналист, била е на студентски обмен по „Еразъм+” и има огромно желание да развие способността си да работи с хора. В свободното си време практикува йога.

Олегс Радомисленскис е на 21 години, завършил е скоро университет и има мотивация да се развива, има интереси в заснемането на филми и като цяло е артистичен, интересува се от славянска култура и затова пристига на проекта в България.

Тибалт Швалекна е на 24 години, е с френско потекло, живял е в различни европейски градове и в межународна среда, има опит в изучаването на езици, има опит с компютри.

Кристина Яковлева е на 23 години от Русия има опит като координатор на проекти, организирала е събития, има желание да развие способността си да пише статии по-добре.

МЦР „Взаимопомощ“ непрекъснато кани доброволци за образователни, социални и екологични проекти. Новите перспективи, предложени от хора от различни страни, могат да разширят хоризонтите ни, да донесат нови идеи, както и мотивация, интереси и гледни точки, които идват с „новата кръв“.

Някои от последните събития, организирани от Взаимопомощ с доброволци, са Еко-фестивал, Езикови кафенета в библиотеката, “Без пари”, „Без пари за новородени”, „Екзотиката на кафето”, „Безплатна супа”, „Изстреляй креативността си”, „Датски филмов фестивал”, семинар „Хода на времето”, проект за „Солидарна общност” по програма „Европейски корпус за солидарност”.

В момента организацията има още 4-ма доброволци от България, Франция, Тунис и Чехия по проект „Взаимопомощ” на програма „Европейски корпус за солидарност”.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж