Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо 33-годишен мъж за държане на наркотици

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

По искане на Районна прокуратура – Стара Загора съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Д.Р., на 33 г., привлечен като обвиняем по бързо производство за това, че на 05.02.2020 г. в гр. Стара Загора, без надлежно разрешително по Закона за контрол върху наркотичните вещества и прекурсорите, държал високорискови наркотични вещества – 82,8 грама марихуана и 0,44 грама метамфетамин - престъпление по чл.354а,ал.3,т.1 от Наказателния кодекс.

Установено е, че на 05.02.2020 г., обвиняемият Д.Р. бил в централната градска част на гр. Стара Загора. При провеждане на специализирана полицейска операция на Д.Р. е извършена проверка и в него е открита и иззета полиетиленова торбичка, съдържаща тревиста маса. При тестване с полеви наркотест веществото е реагирало на  канабис (марихуана). При извършено претърсване и изземване в дома на обвиняемия са били намерени още високорискови наркотични вещества - канабис (марихуана) и метамфетамин.

Районен съд – Стара Загора е преценил, че от събраните по делото доказателства може да се направи обосновано предположение, че Д.Р. е извършил престъплението, за което е привлечен като обвиняем и съществува реална опасност да се укрие или да извърши друго престъпление.

Взетата спрямо Д.Р. мярка за неотклонение може да се обжалва пред Окръжен съд – Стара Загора.


Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: