Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо рецидивист за опит за кражба

Районна прокуратура-Казанлък

По искане на Районна прокуратура-Казанлък съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Я.С., на 36 г., привлечен като обвиняем обвинение за това, че на 28 януари 2020 г., в частен дом, в гр. Гурково, обл. Стара Загора, чрез разрушаване на прегради здраво направени за защита на имот – разбиване на катинар от вътрешна врата, е направил опит да отнеме чужди движими вещи – зимнина и алкохол, от владението на другиго - 43-годишна жена, без нейно съгласие, с намерение противозаконно да ги присвои - престъпление по чл.196 ал.1 вр.с чл.195 ал.1 вр.с чл.18 вр с чл.29 от Наказателния кодекс.
До момента е установено, че Я.С. е получил информация за наличието на храна и ракия в необитаема къща в гр.Гурково. На 28 януари 2020 г., около 5 часа, разбил катинар от вътрешна врата на дома и проникнал в помещение, в което са се съхранявали посочените вещи. С действията си Я.С. активизирал охранителната система в къщата и бил заловен от служител на охранителна фирма.

По образуваното производство, под ръководството на Районна прокуратура-Казанлък, до момента са извършени огледи на местопроизшествие, разпити на свидетели, събрани са писмени доказателства, назначена е оценителна експертиза и производството ще приключи в най-кратки срокове.

Съдът уважи искането на Районна прокуратура-Казанлък и прие данните, които характеризират дееца като лице с висока степен на обществена опасност, тъй като деянието е извършено в условията на опасен рецидив и извършителят му е осъждан по 21 присъди за престъпления против собствеността.

Определението на Районен съд – Казанлък не е обжалвано и е влязло в законна сила.

Пресцентър на Апелативна прокуратура – Пловдив

 

ПРЕДЛОЖЕНИЯ ЗА РАБОТА ОТ:

Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: