Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Три спектакъла на казанлъшкия театър може да влязат в "Златния фонд" на БНТ

Димитър Кабаков – директор на Общински театър „Любомир Кабакчиев”

Спектакълът „Цигуларката на Бога“ по Стефан Цанев на Общински театър „Любомир Кабакчиев“ Казанлък  е първата съвременна постановка, която ще бъде заснета за възродилата се легендарна рубрика на БНТ „Телевизионен театър“. В началото на март предстои и заснемането на телевизионната версия на постановката, съобщи директорът на театъра Димитър Кабаков. Той издаде, че в момента текат преговори и за заснемането на още две заглавия от афиша на казанлъшкия театър.


„Предложихме и те проявиха интерес и към спектаклите „Сън в лятна нощ“, който ще играем вече трети сезон и „Нощта преди Албена“, разказа за Радио Стара Загора Димитър Кабаков. Той изрази надежда и тези две заглавия да влязат в "Златния фонд" на БНТ.  

Той обясни, че за тазгодишните Чудомирови празници се подготвя спектакъл по текстове на писателя. „За първи път в своята 21-годишна нова история театъра ще постави спектакъл по Чудомир и ще попълни тази липса“, коментира Кабаков.

Специално за 14-ти февруари Казанлъшкия театър ще представи пиесата „Асансьорът“ от Георги Марков. На 27 февруари ще се играе отново и спектакъла „Заговорът на Калигула“ по Стефан Цанев.

„До края на сезона имаме заложени и нови спектакли. С младия режисьор Благой Бойчев ще работим по премиерата на „Ромео и Жулиета“ на Шекспир. Надяваме се да се получи нещо интересно“, сподели Димитър Кабаков.

повече на https://bnr.bg/starazagora/post/101224688/tri-spektakala-na-kazanlashkia-teatar-moje-da-vlazat-v-zlatnia-fond-na-bnt

http://youtu.be/6wi1lOVXHBE

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: