Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Радиана Стефанова (ГЕРБ-Казанлък): Децата и младежите продължават да бъдат обект на особена грижа

Радиана Стефанова (ГЕРБ-Казанлък): Децата и младежите продължават да бъдат обект на особена грижа

Децата и младежите продължават да бъдат обект на особена грижа и внимание, изразяващо се в няколко направления. Бюджет 2020 ясно задава приоритетите в управлението на кмета Галина Стоянова, каза общинският съветник от ГЕРБ Радиана Стефанова, заместник-председател на Общинския съвет в Казанлък.


http://youtu.be/ghm2Wfo-dZY

С 20 % е завишена субсидията на спортните клубове, което е 210 хил.лв. за повече от 30 спортни клуба в общината. „Надявам се, че по този начин дейността на клубовете ще бъде облекчена,повече деца и младежи ще могат да се включат в различните прояви на масов спорт, особено тези, които са традиционни за Казанлък. В същото време състезателите ще могат да участват в много повече състезания и съответно да подобряват и постиженията си“, каза Стефанова

Дори и извън бюджета, тя определи като важно и полезно приключване на строителните дейности на трите игрища за мини футбол, които се изграждат със съдействието на Българския футболен съюз.

Друг акцент в Бюджет 2020 година е проектът за реконструкция на сградата на училището в село Розово, която от много години не се използва, руши се. Проектът е насочен към превръщането му в детска академия за развитие на таланти. „Проект, който ще превърне тази база в привлекателна и модерна, за да може децата и младежите да развиват своите таланти в областта на науката, изкуствата и спорта“, подчерта Стефанова.

В Бюджет 2020 е заложено и 50 – процентно увеличение на хранодена в детските заведения на територията на община Казанлък, което ще бъде за сметка на качеството и разнообразието на предлаганата храна. В същото време всички родители, които ползват услугите на Общинското предприятие „Кухня – майка“ ще бъдат подпомогнати с намаляване на стойността на купона, която заплащат до момента.

Радиана Стефанова поясни, че и Бюджет 2020 година ще продължи политиката за ремонти в учебните и детски заведения в община Казанлък. Продължава вторият етап на ремонтните дейности в ДГ №17. Акцент са и дейностите насочени към подобряване на дворните пространства и уредите за игра в детските градини, като през 2020 година ще бъдат обхванати Детска ясла №8, ДГ №8 „Юрий Гагарин“, ДГ №18 „Пчелица“. Предвидени са средства за дейности и във филиалите на градините в населените места. Предвидена е и сума за газификация на Основно училище „Христо Ботев“ в село Енина, с всички положителни последици от това. „В тази връзка, много ясно вече дават отражение внедрените мерки за енергийна ефективност в образователните институции. Това е видно от резултатите в Бюджет 2019 година. Всички училища завършват с остатък от средства, които могат да инвестират според приоритетите си. Отдавна в историята вече минаха неразплатените задължения. За горива, които се трупаха преди да бъдат внедрени мерките за енергийна ефективност“, коментира Стефанова.

Тя подчерта, че във функция „Образование“ сумата, която се вижда е резултат от завишените единни разходни стандарти, които от 1 януари се превръщат в увеличение на работните заплати на педагогическите специалисти с минимум 17%, осигурени от Правителството.

Политиката за запазване на учебните заведения по населените места също продължава и в Бюджет 2020. Стефанова подчерта, че това вече е трайна тенденция, чрез дофинансиране на маломерни и слети паралелки в училищата в населените места, където броят на децата е доста по-малък в сравнение с града.

С 30 хил.лв. ще бъде обезпечена Програмата за закрила на детето, която осигурява  подпомагането на талантливите деца.

„Считам, че всичко, което е заложено в Бюджета на Община Казанлък в сферите на образованието и спорта, ще бъде реализирано максимално ефективно, и ще докаже за пореден път, че инвестициите за децата и младите хора са правилните инвестиции в дългосрочен план“, каза в заключение Радиана Стефанова

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж