Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Въвеждат нова светофарна сигнализация, избягваща конфиктни ситуации между пешеходци и шофьори в Стара Загора

Въвеждат нова светофарна сигнализация, избягваща конфиктни ситуации между пешеходци и шофьори в Стар

Въвежда се нова светофарна сигнализация, избягваща конфиктни ситуации между пешеходци и шофьори на седем кръстовища в Стара Загора. По този начин ще бъдат избегнати конфликтни ситуации между пешеходци и шофьори, както и минимизират пътно-транспортните произшествия, обясни ресорният зам.-кмет Йордан Николов. Той уточни, че това се случва благодарение на подменените светофарни контролери, част от дейностите по проект „Модернизация и развитие на устойчив градски транспорт в град Стара Загора“.

Нововъведенията  са свързани с едновременното пропускане на пешеходци във всички посоки, като в този момент превозните средства са спрели. След това поетапно ще започва пропускането на автомобилите. При шест от кръстовищата в Стара Загора вече е въведена новата организация на движение: „Христо Ботев“ и „Руски“, „Генерал Гурко“ и „Св. Отец Паисий“, „Генерал Столетов“ и „Ангел Кънчев“, „Генерал Столетов” и „Цар Иван Шишман“, „Генерал Столетов“ и „Руски“, „Генерал Столетов“ и „Хаджи Димитър Асенов“, предстои промяната да се случи и при ул. „Генерал Гурко“ и бул. „Руски“.

Йордан Николов допълни, че вече се работи по изграждането на две изцяло нови светофарно  регулирани кръстовища - бул. „Руски“ и ул . „Генерал Гурко“, както и на ул. „Ген Столетов “ и ул . „Княз Александър Батенберг “.  Три пешеходни светофари ще бъдат със заявка за пресичане от пешеходци - бул . „България“ при магазин „Зора“, по пътя към село Старозагорски  бани – ул . „Ал. Константинов“, както и на бул . „Св. Патриарх Евтимий “ – до бившия завод „Родопа“.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:



Виж


Какво не видяхте: