Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новата учебна година започна в детска градина “Славейче” в Казанлък

Новата учебна година откриха малчуганите от детска градина “Славейче” в Града на розите. С ферия от песни и танци дечицата поздравиха учителките си и своите родители, дошли да уважат празника. Детските очи на най-малките засияха, когато започна празничната програма, подготвена от техните каки и батковци от втора и трета групи. Галя Стоянова – представител на община Казанлък, поздрави децата и пожела на всички им много усмивки и весели детски игри през новата година. Всяка от детските групи се представи с различен репертоар. На няколко деца директорката на “Славейче” Елена Тонева връчи и грамоти за достойно представяне в конкурса за рисунка, провел се в Румъния. Детските творби бяха изпратени преди време по настояване на румънска страна. Един от наградените бе Цветомир Цеков от трета група, който не скри радостта и усмивката си и побърза да се похвали на своята майка, дошла на празника с по-малката му сестричка. В детска градина “Славейче” в Казанлък се учат 100 деца в пет групи. Една от тях е специализирана за 8 деца със специфични образователни потребности, за които допълнителни грижи полагат: психолог, рехабилитатор, логопед.

Международен проект на тема “Опознаване на Европа чрез музиката” спечели детска градина “Славейче” в Казанлък. “Много сме щастливи ,че сме оценени в национален и международен план и нашата детска градина е избрана да участва в този проект”, споделя радостта си директорката Елена Тонева. Според нея темата е много приятна и подходяща за децата в тази възраст и целият педагогически екип ще работи с голямо удоволствие. Родителите на малчуганите също ще вземат участие в проекта, като с тяхна помощ ще се провеждат срещи на различни теми. Възпитаниците на градината ще общуват чрез музиката с деца от други държави - партнъори в това начинание, а именно: Италия, Испания, Португалия, Румъния, Унгария и Турция, За разлика от ”Славейче” те все още очакват одобрение. “Опознаване на Европа чрез музиката” се финансира по програма “Сократ “и реализацията на този проект ще бъде за срок от две години. След като бъдат избрани останалите партнъори предстои да се разработи план- програма за дейностите. “Основна цел е да формираме у децата усет към музиката. Аз смятам, че точно днес и точно тези деца от предучилищна възраст трябва наистина да се запознаят и да се формира у тях умение да слушат такава музика”, коментира Тонева.


Официално новата учебна година в целодневна детска градина (ЦДГ) "Мечо Пух" в Казанлък започна от днес. 16 деца прекрачиха прага на детското заведение за първи път, макар записаните в първа група малчугани да са 26. "Нямаме проблем с местата за децата в градината. Ние можем да се гордеем, че сме посещавано детско заведение, ползващо се с добър имидж. Една от малкото градини сме, които работят по международни образователни проекти', заяви Аксения Тилева, директор на ЦДГ "Мечо Пух" в Казанлък.

До този момент новата учебна година започна за 98 деца, разпределени в 5 групи. Всички те са подготвили и своя програма за откриване на новата учебна година. Тържеството ще се състои в четвъртък от 10.00 часа в двора на детското заведение, където се очаква да присъстват и родители и близки.

Целодневна детска градина (ЦДГ) "Мечо Пух" в Казанлък получи висока оценка на проекта "Околната среда в приказките - изследване на националните традиции" и ще бъде отличен със знак за качество . Валоризационната конференция ще се проведе на 24 октомври в град Пловдив, където на директора на детското заведения Аксения Тилева ще бъде връчен знакът за качество. Предстои Тилева да сподели пред аудитория опита си от работата по проекта. Опитът на всички високо оценени проекти ще се разпространи по специален начин, като темата ще бъде: Качествени проекти по програмата "Коменски за 2000 – 2006 година". "Много съм развълнувана от признанието и предстоящата конференция, която ще се проведе в края на месеца. Пожелавам си и за напред детската градина да работи все така добре", сподели Тилева.

Деница ГЕОРГИЕВА радио "Фокус" - Велико Търново

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: