Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

„Бъдеще за децата“ и Приятели събраха 1860,68 лв. със своята ДОБРОволческата Коледа

В рамките на една седмица - от 16-ти до 23-ти декември, местната организация проведе Коледен базар „Hand made за кауза”, на който бяха набрани средства чрез благотворителна касичка.

Средствата, сдружение ”Бъдеще за децата” ще дари за каузата „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“, която казанлъчани припознаха и подкрепиха – и малки и големи, и бизнеса, и институциите.  

Кампанията стартира в началото на месец декември, с цел закупуването на второ модерно родилно легло и гинекологичен стол, както и подмяна на бебешките легла в отделението, за постелъчно бельо и други консумативи за нуждите на новородените и майките. Като краен резултат от добротворчеството и съпричастността на нашите съграждани, всички се надяваме родилките да почувстват по-голямо удобство, сигурност и адекватни условия в най-критичния и важен момент от появата на новия живот. Желанието на инициаторите бе мястото, където се раждат децата на Казанлък и близките населени места, да стане осъзнат избор и предпочитано от младите родители.  

Само за няколко дни при нас пристигнаха десетки коледни украшения и сувенири, картички и украса за елха сътворени с много любов от детски ръчички и заявки за участие от страна на детските градини. Всички артикули бяха събрани на една маса на площад „Севтополис” и предложени на казанлъчани в рамките на благотворителния базар „Hand made за кауза“. Пред щанда на ДОБРОволческата Коледа, постоянно се спираха хора с желание да помогнат. Стотици наши съграждани, направиха дарение и отправиха своите пожелания за успех на кампанията.  

С ръчно изработени Коледни сувенири и красоти се включиха и новосъздадения Център за трудова адаптация и социализация. В Работилницата „Приложни изкуства“ младежи с увреждания, които са част от проекта „Социално включване чрез заетост“, заедно с екипа на сдружение „Бъдеще за децата“ изработиха специални коледни картички, сувенири и играчки. Те с радост подкрепиха кампанията инициирана от Общината, местната болница и нашата организация и посрещаха с усмивка всеки, които желае да направи своето дарение за Нашата Доброволческа Коледа.

Кутията с дарения бе отворена на 27-ми декември и изброена в управлението на организацията пред трима свидетели.  

Призивът „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“ бе отправен към граждани, бизнеса, фирми и предприятия, медии, институции, училища, детски градини и социални услуги, и изобщо всички ДОБРОтворци в нашия град.
В Нашата Доброволческа Коледа за Родилно отделение се включиха деца, учители, директори, родители и много приятели от ДГ № 7„Буратино“, ДГ №18 „Пчелица“, ДГ №17 „Славейче“,  ДГ №9 „Слънчице“, ДГ №16 „Роза“, ДГ № 6 „Еделвайс“, ОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Георги Кирков“, ПГ „Иван Хаджиенов“ и Дневен център за деца с увреждания – гр. Казанлък и др.

Благодарим на всички малки и големи джуджета за огромната подкрепа и добрата работа!

 
Банер

Културен афиш:

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: