Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


„Бъдеще за децата“ и Приятели канят казанлъчани на „Hand made за кауза“

„Бъдеще за децата“ и Приятели канят казанлъчани на „Hand made за кауза“

От днес, 16 декември, екипът на сдружението стартира „Нашата ДОБРОволческа Коледа“. Благотворителната инициатива ще продължи до 23-ти декември и е в подкрепа на мащабната кампания на АГ- отделението в Многопрофилна болница „Д-р Христо Стамболски“ гр. Казанлък. Целта ѝ е да бъдат набрани средства за закупуването на второ модерно родилно легло и гинекологичен стол, както и подмяна на бебешките легла в отделението, за постелъчно бельо и други консумативи за нуждите на новородените и майките. При старта й в началото на месеца, организаторите на „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“ призоваха граждани, представители на бизнеса, медии, институции, училища, детски градини, социални услуги и изобщо всички ДОБРОтворци да се включат в инициативата чрез изработване на коледни играчки, сувенири или украса за елха, да ги изпратят или занесат лично в сдружението.


И ето, че ДГ № 7„Буратино“, ДГ №18 „Пчелица“, ДГ №17 „Славейче“,  ДГ №9 „Слънчице“, ДГ №16 „Роза“, ОУ „Паисий Хилендарски“, ОУ „Чудомир“, ОУ „Георги Кирков“, ПГ „Иван Хаджиенов“ и Дневен център за деца с увреждания – гр. Казанлък ни изпратиха  предметни дарения, които ще бъдат предложени на нашите съграждания в рамките на специален  благотворителен щанд от 16-ти до 23-ти декември, в Коледния базар в центъра на града.

С ръчно изработени Коледни сувенири и красоти се включва и новосъздадения Център за трудова адаптация и социализация. Младежи с увреждания, които са част от проекта „Социално включване чрез заетост“, заедно с екипа на сдружение „Бъдеще за децата“ се постараха да изработят с много любов и старание специални коледни картички, сувенири и играчки. Те с радост подкрепят кампанията инициирана от Общината, местната болница и нашата организация и ще ви очакват всеки ден от 10:00 до 16:00 часа, на благотворителния щанд „Hand made за кауза“, където всеки желаещ може да направи дарение срещу специален коледен подарък.

Сдружение „Бъдеще за децата“ стартира проект „Социално включване чрез заетост“ с основна цел да се осигурят условия и подкрепяща среда за включване на пазара на труда на хората с увреждания и създаване на предпоставки за тяхната социализация в обществото. Целева група са хора с различен тип увреждания. Дейностите на проекта са в три насоки. Първата е пряко свързана с повишаване възможностите на хората с увреждания, техният капацитет. В рамките на тази дейност бе създаден Център за трудова адаптация и социализация, където хора с увреждания и техните семейства могат да получават комплексни интегрирани услуги от квалифициран екип от специалисти. Втората дейност цели да подкрепи човека с увреждане на работното място като осигури настойници, които го придружават в периода му на адаптация. И третата дейност - провеждане на дългосрочна кампания за промяна на нагласите към хората с увреждания. Тя протича успоредно с всички дейности на проекта и акцентира върху възможностите и потенциала на хората с увреждания, върху позитивната роля, промяната и влиянието върху обществото.  Повече за проекта и ОП Човешки ресурси http://speckids.org/%d0%b7%d0%b0%d0%bf%d0%be%d1%87%d0%b2%d0%b0-%d0%bd%d0%be%d0%b2-%d0%bf%d1%80%d0%be%d0%b5%d0%ba%d1%82-%d0%b7%d0%b0-%d1%81%d0%be%d1%86%d0%b8%d0%b0%d0%bb%d0%bd%d0%be-%d0%b2%d0%ba%d0%bb%d1%8e%d1%87%d0%b2.html.

Проектът „Социално включване чрез заетост“ се реализира по Оперативна програма Човешки ресурси 2014-2020, съфинансирана от Европейския съюз чрез Европейски социален фонд.

Набраните средства Сдружение ”Бъдеще за децата” ще дари за обществената кауза „Дай живот в Казанлък - да подкрепим родилно отделение“.

Можете да участвате и с благотворително събитие, организирано от Вас, като концерт, представление, изложба и др. и с набраните средства да направите финансово дарение на следната банкова сметка:
Банка ДСК
IBAN BG82STSA93000013794439
BIC STSABGSF
СНЦ „Бъдеще за децата“
основание: за родилно отделение

Нека заедно помогнем!

Очакваме в „Нашата ДОБРОволческа Коледа“ да се включат и още Приятели!
Това не е първата дарителска акция, която сдружение „Бъдеще за децата” провежда. Преди години организирахме благотворителни базари в подкрепа на две лични каузи – за Диан Костов и „Усмивка за Петя”.

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: