Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Ученици участваха в симулативен съдебен процес заедно с магистрати от Районна прокуратура-Стара Загора по Образователната програма на ВСС

Съдебна палата - Стара Ззагора - есен

За поредна година Районна прокуратура – Стара Загора участва в Образователната програма на Висшия съдебен съвет - „Съдебната власт – информиран избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури“ с партньори по програмата  Гимназия за преподаване на чужди езици „Ромен Ролан“ и Търговска гимназия “Княз Симеон Търновски“ и Средно училище „Екзарх Антим I“ - гр. Казанлък.  Програмата се осъществява с цел популяризиране дейността на съда и прокуратурата и повишаване правната култура на гражданите.
Десетокласници от трите учебни заведения участваха в симулативен съдебен процес в зала „П.Р.Славейков“ на Община Стара Загора на 29 ноември 2019 г., като бяха подпомагани от прокурори от Районна прокуратура – Стара Загора и съдии от Районен съд - Стара Загора.

Учениците влязоха в ролите на магистрати, адвокати, свидетели и вещи лица по реален наказателен казус за държане на високорискови наркотични вещества. Симулативният процес се проведе под формата на състезание, като участниците бяха оценявани от жури в състав - Блага Бозова – зам. председател на Районен съд – Стара Загора, Таня Илкова – съдия в Районен съд – Стара Загора, Гриша Мавров – районен прокурор на Районна прокуратура – Стара Загора, Татяна Димитрова – началник на Регионалното управление на образованието – Стара Загора и Надежда Чакърова – Омбудсман на гр. Стара Загора.

Пресцентър на Апелативна прокуратура-Пловдив

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


ФИКСИНГ БНБ

coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж


Какво не видяхте: