Казанлък Инфо - новини и видео в .:www.kazanlak-bg.info:.

Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Новините са на нов адрес kazanlak.info:


Клуб „Георги Кирков”: Социализмът е неизбежен

Станимир Стефанов, Клуб за Леви идеи

Относно изказване на Румяна Друмева – председател на Kазанлъшката структура на БСП, пред НС на БСП на 17 ноември 2019 г., с което отново се чертаят разделителни линии в Партията сме длъжни да припомним няколко от десетките факти :
На 10 май т.г. другарката Велислава Дърева представи в Казанлък книгата си „Атентатът 1925“. Инициативата бе организирана от БАС и Дискусионния клуб, и както винаги бяха изпратени покани  до гражданите по медиите, както и до ОбС на БСП - Казанлък, Обл. съвет на БСП Стара Загора. Разбира се, другарката Друмева се появи на събитието за десетина минути и изчака във фоайето  пристигането на председателя на ПЕС другаря Сергей  Станишев. Къде обаче бяха другите членове на ОбС на БСП – Казанлък и защо не остана тя на срещата са въпроси, на които до днес няма отговор.

На 14 август, т.г. за честването на годишнината от рождението на Георги Кирков, организирано от Дискусионния клуб, на което присъстваха другарите Георги Пирински, Ани Пиринска, Къдринка Къдринова, проф.Димитър Генчев и др.,  отново бе изпратена покана до Друмева и членовете на ОбС на БСП, но отговорът й бе, че заминава на море и ще изпрати представители. Останахме изключително изненадани, че никой не се отзова на поканата за годишнината на Георги Кирков. Считаме, че като Председател на БСП – Казанлък Румяна Друмева би следвало да знае, че се изработва календар на ежегодните социалистически мероприятия за историята на БСП, като една от важните дати, свързани със социалистическото движение в Казанлък е именно рождения ден на Георги Кирков - Майстора.

Тук е мястото да припомним  и за разцеплението, появило се още през 2015 г., когато БСП Казанлък издигна за свой кандидат кмет по време на Местни избори 2015 г. Николай Терзиев, а не малка част от членовете на тогавашния ОбС на БСП Казанлък подкрепиха, работеха усърдно, а и участваха в Инициативния комитет по издигането на г-н Манчоров за кандидат кмет на Казанлък. Според Устава на БСП това е равносилно на самоизключване от редиците на БСП. Може би именно това визира Румяна Друмева, като говори пред НС на БСП за хора работещи против интересите на БСП Казанлък в предходни местни избори.

Друмева може би е забравила и за създаденото от нея и  съратниците й  БСП 2 през 2016 г., когато събираше подписи пред читалище „Искра” и призоваваше към създаване на паралелна организация и т.н. Публикациите по медиите, от които лъхаше разединение могат да се видят и днес.

Припомняме и за една  пресконференция, където Румяна Друмева обясняваше, че младите трябва да вземат властта в организацията, че младите са отритнати и т.н. В Младежко обединение на БСП се приемат за членове български граждани от 18  до 35 годишна възраст. Може би, за това бе извършена смята на 40-годишния Николай Терзиев и Станимир Стефанов със  59-годишната Румяна Друмева.  

Неоспорим факт е, че в писмо изпратено до НС на БСП с подписите на около 500 члена на БСП – Казанлък, обединени в дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” изразихме възмущението си от изкуственото разцепление на организацията, което НС допусна да се случи в Казанлък, наказвайки го с предсрочни „отчети-избори” през 2018 г. Позовавайки се на Устава на БСП и по точно на чл. 6,ал.4  „Партийни членове и организации, несъгласни с приетите решения, могат да отстояват възгледите си, без да се противопоставят и пречат на изпълнението на взетите решения и без да нарушават единодействието на партията.” Тези социалисти и симпатизанти се обединиха в съществуващия от 2008 г. дискусионен клуб „Георги Кирков”. В качеството си на членове на БСП, членовете на клуба са със събран членски внос в организациите и платена отстъпка в НС на БСП, взехме участие и в Евроизборите тази година, а и по-късно на местния вот.

И въпреки всичко, въпреки дебело чертаещите линии на разделение от Румяна Друмева през последните 4 години в Казанлъшката организация, ние социалистите от дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” апелираме, че е крайно времето делението в Казанлъшката партийна организация да спре. Само заедно можем да преодолеем личните си виждания и стремежи в името на по-висшата цел, а именно Българската социалистическа партия!

Ние членовете на дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков” считаме, че социализма е неизбежен!

Призоваваме председателя на БСП-Казанлък да се извини и да спре да чертае разделителни линии в организацията, време е за обединение и за спасение на социалистически идеал.

Дискусионен клуб за леви идеи „Георги Кирков”

 
Банер

Културен афиш:

www.jazzfestkz.eu

Виж!


coronavirus.bg


ВРЕМЕТО

Автобусно разписание:Виж